Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
78 Artikelen

Met bandenpompen kunt u eenvoudig en vlot de spanning in de band op het juiste niveau krijgen. Over het algemeen worden ze geleverd met een slang en een meter om de spanning te meten. De meter kan met tevens separaat aanschaffen en hiermee kan niet alleen de druk opmeten, maar tevens andere onderdelen van het voertuig controleren.

De werking

Over het algemeen heeft een bandenpomp een trekker, een klem op een slang en een meetapparaat. De druk wordt geleverd door een compressor. De slangen klem kan men op de nippel plaatsen. Als men de trekker induwt, gaat er perslucht richting de band. U kunt de druk op de meter aflezen. Als deze voldoende is, laat men de trekker weer los. Als de druk te hoog is geworden, kunt u weer lucht laten weglopen door een klep te bedienen.

Wat voor typen bandenpompen zijn er?

Ingedeeld op het doel:

  • Bedoeld voor personenauto’s. Dit soort wordt geleverd met een slang en een meter en hebben een goede schaalindeling. Hierdoor kan men zeer precies de banden oppompen.
  • Bedoeld voor commerciële auto’s. Dit soort wordt geleverd met een verlenging. Met dit soort kan men een grotere belasting uitvoeren.

Ingedeeld op het gebruikte materiaal:

  • Metaal. Dit soort gaat erg lang mee.
  • Plastic. Dit soort weegt niet veel en kunnen tegen vocht.

Wat voor typen meters voor de bandenspanning zijn er?

Vele producenten leveren deze typen:

  • Analoog. Deze kosten niet veel, hebben een betrouwbaar en eenvoudig design, maar over het algemeen zijn ze niet zo nauwkeurig.
  • Digitaal. Deze zijn zeer nauwkeurig bij het uitlezen van de druk. Maar zijn ze dan ook erg prijzig. Schommelingen in de temperatuur zijn ze gevoelig voor en men moet de batterijen met regelmaat verwisselen.

De meetapparatuur kan bij de behuizing een rubber laagje hebben. Hierdoor ontstaat een soort kussen, waardoor er bescherming is tegen beschadigingen als men het apparaat laat vallen.

Adviezen voor de ingebruikname van meters om de spanning te meten

De aan te houden stappen als men dit apparaat in gebruik neemt, staan in de voorschriften van de producent. Voordat u begint, moet u het apparaat goed controleren.

Denk eraan dat als de druk te laag of te hoog is, er een ongeluk kan gebeuren. Als u de auto heeft gebruikt, moet u de spanning niet meten, deze zal dan niet kloppen. Zorg dat de band afkoelt, en daarna moet u deze pas op spanning brengen.

AutoDoc: slim online aankopen doen

Bij ons bent u in staat om voor een zeer scherpe prijs een bandenpomp met meter voor de spanning en compressoren aan te schaffen. Neem contact op met de deskundigen van AutoDoc voor u iets wilt kopen. Zij kunnen u alles vertellen over de lopende acties in ons assortiment, en ondersteunen u bij het maken van de juiste keuze uit ons assortiment.

loader Even geduld, a.u.b....