Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
76 Artikelen

Jerrycans zijn specifiek gefabriceerde vaten om bijvoorbeeld benzine te kunnen vervoeren. De vaten hebben extra plaatjes ter versterking, hebben een stevige draagconstructie en een afdekking die goed afsluit en niet lekt. Dit soort artikelen zijn onvervangbaar als u tijdens het reizen benzine bij u moet hebben.

Typen jerrycans

Naar fabricage grondstof:

  • Staal. De vaten gaan lang mee, zijn robuust gemaakt en worden niet aangetast door de benzine of diesel. Indien men ze verkeerd inzet, kan dat de vaten schaden en kan er roest ontstaan.
  • Aluminium. Als deze vaten in contact komen met water en lucht zullen ze niet gaan roesten. Daarnaast zijn ze niet zwaar, maar helaas kunnen ze niet goed tegen schokken.
  • Plastic. De vaten van kunststof zijn vrij voordelig, zijn erg licht, worden niet aangetast door water, benzine of diesel en kunnen goed tegen hoge en lage temperaturen. Bij het fabriceren maakt men gebruik van plastic dat niet elektrisch geladen raakt. Het minpunt is dat ze niet zo lang meegaan.

Naar uiterlijk:

  • In de lengte. De vaten zijn kleiner, maar omdat ze nogal dun zijn en vrij lang, staan ze niet stevig. Deze moeten ergens aan vastgezet worden tijden de reis.
  • In de breedte. Deze vaten staan stevig en hebben een breed vlak om op te staan. Normaal gesproken hoeft deze niet te worden vastgezet, maar ze nemen wel meer plek in beslag dan de lengte modellen.

Jerrycans met uiteenlopende inhoudsmaten staan in de overzichten – vaak is de inhoud 5, 10 en 20 liter. Als het vat meer kan bevatten, zijn de zijwanden ook steviger. Afhankelijk van de inhoud, worden er een of meer handvatten opgezet. Als voorbeeld wordt een jerrycan met een inhoud van 20 liter meestal voorzien van 3 handvatten, op deze manier kunnen 2 personen het vat tillen.

Advies bij het gebruik van jerrycans

  1. Houd de instructies van de producent aan als u het vat gebruikt. Denk eraan dat een groot aantal jerrycans maar voor een korte periode ingezet kunnen worden om benzine of diesel in mee te nemen.
  2. Zo nu en dan moet u de vaten nakijken of er niets gescheurd is, gekrast of dat er iets anders stuk is.
  3. Als de jerrycan gevuld is met een brandbare stof, moet u er steeds voor zorgen dat deze goed dicht zit.
  4. Wilt u de benzine of diesel lang opslaan, moet u hem niet voller doen dan 95%. De jerrycan mag ook niet voor de helft leeg zijn, omdat dan roest zich kan vermengen met de benzine of diesel.
  5. Bewaar de vaten op een specifieke plek, bijvoorbeeld in de bergruimte van de auto. Het mag daarbinnen absoluut niet te warm zijn. Een vat wat leeg is, moet u met de dop een stukje open bewaren, omdat de benzine- of dieseldampen dan kunnen ontsnappen.

AutoDoc: slim bestellen via de webshop

Bent u van plan hoogstaande artikelen voor de wagen aan te schaffen voor een voordelig bedrag? Koop dan via de webshop van AutoDoc. Wij bieden u de voordeligste tarieven, hebben geregeld aanbiedingen en geven de gelegenheid tot het leveren zonder verzendkosten. Bestel nu via de webshop om een jerrycan, een krik een schop of een ander handig artikel met korting te bestellen.

loader Even geduld, a.u.b....