Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
17 Artikelen

Bellen met de telefoon in de hand is in Europa niet toegestaan onder het autorijden. Een aan de smartphone gekoppelde Bluetooth carkit lost dit probleem op en kunt u een telefoontje beantwoorden zonder dat u uw handen hoeft te gebruiken.

De werking

De radiogolven waarmee de gegevens worden verzonden hebben een gelimiteerd bereik: 2.40 tot 2.48 Ghz. Er zijn geen kabels nodig om een verbinding te maken tussen de telefoon en de carkit. Het is mogelijk om een oproep aan te nemen terwijl u de telefoon laat liggen waar hij ligt. De audio is te horen via een koptelefoon of te beluisteren via de speakers van de auto.

Type Bluetooth carkits

Ingedeeld op het design, we maken onderscheid in 3 typen:

  • Koptelefoon met Bluetooth. Deze zijn klein en gemakkelijk te gebruiken, u kunt deze zonder uw handen bedienen en zijn voorzien van een koptelefoon met een microfoon. Deze zijn niet duur en vereisen geen montage. Hiermee heeft u tijdens het bellen privacy. Daarnaast kan men hem buiten de auto gebruiken. Talrijke modellen zijn voorzien van een regelaar voor het volume en knopjes om de oproep te aanvaarden of af te wijzen.
  • Draagbare speaker. Door middel van een koptelefoon kan men de speaker gebruiken. Deze hebben een eigen batterij, men kan deze opladen door middel van een stopcontact op 12 volt. Er bestaan draagbare, maar ook zijn er modellen met een kabeltje die op de audio van de auto aangesloten kunnen worden. Men maakt deze over het algemeen vast aan het dashboard.
  • Complete set Bluetooth carkit. Men heeft deze gemaakt om als vaste montage in de auto gemaakt te worden. Het geluid is uitstekend, maar ze zijn wel duurder. Ze bevatten over het algemeen een microfoon, een toestel houder en een speaker. Er bestaan exemplaren waarbij het geluid via het audiosysteem van de auto gaat.

Draagbare apparaten kunnen voor een specifiek model of merk ontwikkeld zijn, maar er bestaan ook vele universele modellen. Specifieke modellen kan men alleen verbinden met een specifiek merk, universele modellen kunnen met alle apparaten verbonden worden.

Er zijn systemen die monofoon zijn, maar de meeste zijn tegenwoordig stereo. Over het algemeen hebben ze nog veel meer opties, bijvoorbeeld een lijst met contactpersonen, bediening via spraak, of de mogelijkheid om meerdere telefoon aan te sluiten op hetzelfde systeem.

Adviezen voor het gebruik van een Bluetooth carkit

  1. Het monteren van een draagbare carkit is niet moeilijk. Volg de voorschriften van de producent op, en zorg ervoor dat het apparaat de bediening van de auto niet kan verstoren. Een inbouw Bluetooth carkit kunt u beter overlaten aan de professionals in een garage.
  2. Mocht het apparaat uw telefoon niet herkennen, adviseert men om goed de instellingen te bekijken. Kijk vooral of Bluetooth wel actief is.
  3. Zorg ervoor dat er geen water of hitte bij het apparaat komt. Het apparaat wordt hier negatief door beïnvloed, en het is heel goed mogelijk dat er een mankement optreedt.

AutoDoc: slim winkelen in de online webshop

U bent in staat om gemakkelijk een Bluetooth carkit en andere elektronica aan te schaffen in onze online webshop. De catalogus is eenvoudig en makkelijk te gebruiken, zo vindt u de juiste spullen binnen een paar klikken. We hebben ook regelmatig aanbiedingen. Daarnaast beschikken we over een mobiele app, zodat u altijd online kunt kopen, waar u ook bent. Meld u aan bij AutoDoc en koop met gemak.

loader Even geduld, a.u.b....