Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
7 Artikelen

Het isoleren tegen geluid bij wagens is gunstig ten opzichte van het rijplezier en het veiligheidsaspect. Geluid van buiten wordt geabsorbeerd, alsook het motorgeluid en verdere geluiden uit de auto. Dit zorgt ervoor dat de chauffeur meer aandacht heeft voor het rijden met de auto en niet afgeleid wordt door allerlei harde geluiden.

Typen isolatie tegen geluid in wagens

Naar bevestigingsgebied:

  • Deels. Dit wordt alleen op componenten in de auto geplaatst die veel herrie maken. Dat kan de onderkant van de kofferbak zijn, de kasten van de wielen aan de achterkant of in het portier.
  • Volledig. Elk onderdeel, dus de bodemplaat, direct onder de motorkap, de portieren worden allen voorzien van het geluidwerende product.

De overzichten bieden 4 typen artikelen die geluidwerend zijn in de auto:

  • Trillingsdempers. Ze worden vervaardigd uit plamuur, bitumen of butylrubber welke direct op de metalen componenten van het koetswerk kunnen worden gemonteerd. Ze nemen trillingen op van het motorgedeelte, overbrenging en ophanging en zijn ook roestwerend. Trillingsdempers kunnen worden gekozen gekeken naar het te isoleren component: voor de motorkap, de portieren en de bovenkant dienen ze 1-2 mm dikte te hebben, voor wielkasten en bij de zijkant van het motorgedeelte 2-3 mm.
  • Geluidsisolatie. Gemaakt van doorlaatbaar of draderig materiaal wat herrie prima tegenhoudt. Het kan gemaakt zijn uit polyethyleen schuim, polyurethaan, kunststoffen - of natuurlijke vacht. Het wordt aangebracht als volgende deel na de trillingsdempers en geeft ook warmte-isolatie. Dit soort isolatie tegen geluid in wagens heeft mogelijk een beschermingslaag welke beter bestand is tegen nattigheid en slijtage.
  • Geluidsdempers. Heel fluwelige en zeer doorlaatbare artikelen die een open samenstelling hebben welke golven van geluid kunnen uitspreiden. Vaak gefabriceerd van schuimrubber of polyurethaanschuim.
  • Afsluiten tegen piepen. Om gaten en kieren in het dasboard en afstellingsknoppen voor de stoelen af te sluiten, alsook om stijlcomponenten af te dichten. De repen geschuimd polyethyleen of schuimrubber kunnen worden ingezet bij het afsluiten van onzichtbare componenten; voor zichtbare is het mogelijk materiaal van kunststof weefsel in te zetten.

Advies bij het gebruik van isolatie tegen geluid in wagens

  1. Het monteren van deze componenten kan een lastige klus zijn waarvoor u gespecialiseerde gereedschappen dient te hebben, waaronder een föhn en een rollertje. Het wordt geadviseerd om deskundigen van een garage te vragen deze klus voor u te doen.
  2. Bij het zelf monteren dient u de werkbeschrijving van de producent nauw aan te houden. Geadviseerd wordt om met een egale ondergrond te beginnen, bijvoorbeeld de kofferbak.
  3. Haal viezigheid en roestplekken weg en maak de componenten vetvrij met specifiek schoonmaakmiddel om de isolatie tegen het geluid zo netjes mogelijk op de componenten te monteren
  4. Aangeraden wordt om handschoenen met speciale folielaag ter bescherming te gebruiken bij het monteren van de producten. Het vermindert de kans dat u zich snijdt.

AutoDoc: slim bestellen via de webshop

Geluid opnemende matten en verdere artikelenkunt u goedkoop aanschaffen via onze webshop. Onze prijzen zijn laag voor alle artikelen en we hebben geregeld aanbiedingen waarmee u geld kunt besparen.Bestel direct via de webshop om voordelige, kwalitatieve auto artikelen te kopen

loader Even geduld, a.u.b....