Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
95 Artikelen

Door hun geringe lengte passen kinderen niet in een stoel met de algemene gordels van een auto. Vandaar dat er specifieke artikelen zijn waarmee kinderen degelijk vervoerd kunnen worden – kinderzitjes. Door de zitjes kan een kind wel goed gezekerd worden zodat ze veilig in de auto mee kunnen. De zitjes worden in de auto gemonteerd door middel van de gordels of door het ISOfix systeem. In de overzichten van producenten kunt u artikelen vinden voor ieder kind, gelet op hoe zwaar het kind is en hoe oud.

Typen kinderzitjes

De categorieën voor de zitjes worden als volgt onderverdeeld:

  • “0”. Voor baby’s tot 10 kg en minder dan 9 maanden oud. In deze zitjes is het kind vooral horizontaal gepositioneerd. Daarnaast zijn er uitvoeringen die voorzien zijn van een handvat voor draaggemak en tevens kunnen ze op een drager met bandjes worden geplaatst, zodat deze als kinderwagen kan worden ingezet.
  • “0+”. Het maximale gewicht bij deze categorie is 13 kg en de maximale leeftijd is tot 18 maanden. Het kind heeft een iets minder liggende positie en hebben meer ondersteuning aan de zijkanten en achter het hoofd.
  • “1”. Past bij een kind die tussen 9 en 18 kg zwaar is, en qua leeftijd van 9 maanden tot 36 jaar oud is. Met deze zitjes kunt u de rugsteun in een hoek verstellen, om zo een verticale als horizontale houding te kunnen bieden aan het kind.
  • “2”. Dit is de categorie voor een kind van 4 tot 6, dat tussen 15 tot 25 kg zwaar is. Normaal gesproken biedt deze uitvoering armsteunen, maar ook instelopties om breder of smaller te maken en om de rugsteun en de hoofdondersteuning in te stellen.
  • “3”. De zitjes in deze categorie zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar, met een gewicht van 22 tot 36 kg wegen. Normaal gesproken biedt men ze aan als een verhoging om op te zitten zonder rugsteun. Inclusief armsteunen, de bevestiging is met de normale autogordel in de auto. Uitvoeringen met een afneembare rugsteun worden ook aangeboden voor een kind in deze leeftijdscategorie.

Advies bij het gebruik van kinderzitjes

  1. Houd de instructies van de producent aan om het zitje op de goede manier te monteren.
  2. Ga voor het wegrijden na of de autogordel voldoende is aangespannen. Dit nakijken is erg belangrijk als het weer kouder of warmer wordt en als uw kind een tijd dikke winterkleren aan heeft gehad of juist heel zomers was gekleed.
  3. Kinderzitjes dienen in het centrum van de bank achterin gemonteerd te worden of op de plek van de chauffeur. Artikelen in categorie “0” worden gelijklopende met de rugleuning gemonteerd of op de passagiersstoel. Bij deze laatste dient het gezicht naar de achterkant te wijzen. Tevens moet u de airbag op de plek van de passagiersstoel uit zetten.
  4. Als de hoes van het zitje niet los te maken is, kunt u deze schoonmaken met de stofzuiger. Houd de instructies van de producent aan bij het reinigen van de verwisselbare hoezen. Meestal kunt u deze hoezen in de wasmachine wassen. U mag de hoezen niet zomaar verruilen voor een andere of geen hoes te gebruiken.

AutoDoc: slim bestellen via de webshop

Via onze webshop is het mogelijk autokinderzitjes en diverse verschillen artikelen voor de wagen aan te schaffen. Het is eenvoudig een passend artikel te selecteren voor een goed bedrag en dat voldoet aan uw eisen. Als wij aanbiedingen hebben, heeft u een extra mogelijkheid om te besparen. Loop het niet mis om artikelen voor uw auto tegen voordelige prijzen aan te schaffen!

loader Even geduld, a.u.b....