Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
500 Artikelen

Matten voor in de bagageruimte zorgen dat de stoffering niet viezig, nattig wordt, gaat slijten, krassen of gaat roesten. Dit artikel zorgt er ook voor dat schoonmaken veel sneller gedaan is.

Typen matten voor in de bagageruimte

Naar fabricage stof:

  • Rubber. Artikelen van rubber gaan lang mee, zijn zeer makkelijk schoon te houden en niet duur. Daarnaast voorkomen ze dat spullen tijdens het rijden gaan verschuiven.
  • Textiel. Hierin zijn uitvoeringen met een prachtige stijl en vele kleurtjes. Als basis kiest met voor robuuste stof. Nattigheid wordt vlug opgenomen, ze zijn niet duur en niet zwaar.
  • Polyurethaan. Artikelen die hiervan gemaakt zijn, buigen makkelijk, zijn eenvoudig schoon te maken, drogen vlug en zijn waterbestendig. Daarnaast zijn ze slijtvast, kunnen tegen chemische middelen en verschillende temperaturen. Daarbij zijn polyurethaan artikelen minder zwaar dan gelijke artikelen van rubber.
  • Rubber-kunststof. Matten van dit materiaal gaan lang mee en zijn zeer flexibel. Chemische middelen worden weerstaan en ze ruiken niet sterk.
  • Plastic. Plastic artikelen zijn voordelig en eenvoudig schoon te maken. De buigzaamheid is niet hoog, maar daarentegen weerhouden ze krassen enzovoort prima.

De matten voor in de bagageruimte die vervaardigd zijn uit polymeren, worden meestal uitgevoerd met een opstaande rand die binnen 2-6 cm hoog is. Matten van stof of rubber hebben over het algemeen geen opstaande randen.

Producenten hebben specifieke en generieke matten in hun assortiment. De eerstgenoemde zijn gemaakt naar de maat van bekende automerken en passen exact in de bagageruimte, De generieke hebben een pasvorm die in allerlei wagens past. De maat en het model zijn aan te passen

Advies bij het gebruik van matten voor de bagageruimte

  1. Een aantal artikelen worden met specifieke componenten vastgemaakt. Bij het monteren houdt u het voorschrift van de producent aan.
  2. Matten voor de bagageruimte gemaakt uit rubber, plastic en polyurethaan kunnen normaal gesproken schoongemaakt worden met water, en moeten rechtopstaand drogen. Als de mat erg vies is, kunt u een specifiek chemisch middel inzetten.
  3. Matten van stof kunt u schoonmaken met een borstel of met een stofzuiger die ook water op kan zuigen. Als u een hogedrukreiniger hanteert, dient u deze op niet meer dan halve kracht te gebruiken. Daarnaast dient u afstand te houden tot het artikel van minimaal 20 cm. Dit artikel kan niet worden gewassen in een wasmachine.
  4. Om de afmetingen af te stemmen op uw bagageruimte kunt u gebruik maken van een huishoudschaar. Veel van de matten hebben voorgedrukte lijnen die u kunt aanhouden.

AutoDoc: slim bestellen via de webshop

Eenvoudig een mat voor de bagageruimte aanschaffen? Koop bij AutoDoc. Voor al uw benodigdheden kunt u goedkoop en vlot terecht via de webshop. In onze index treft u precies datgene aan wat u zoekt binnen korte tijd. Een groot aantal worden als aanbieding aangeboden. Bestel direct artikelen via onze webshop en profiteer van een plezierig winkelmoment.

loader Even geduld, a.u.b....