Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
48 Artikelen

Mocht u in de situatie terechtkomen dat u opeens met de auto moet stoppen door een mankement of door een ongeluk, zeker buiten de bebouwde kom, is het nodig dat u een reflecterend vest draagt. Dit zorgt ervoor dat de chauffeur en medepassagiers in de nacht en als men door andere omstandigheden niet goed op te merken is, toch duidelijker te zien zijn voor medeweggebruikers. Voor deze artikelen geldt in heel veel landen een wettelijke plicht om zo’n vest in de auto te hebben. De vesten zijn niet duur en kunt u ook toepassen als u op de fiets bent.

Typen reflecterende vesten

Naar fabricage grondstof:

  • Polyester. Dit materiaal blijft lang kleurvast, ook als ze vaak gebruikt worden; de zon heeft ook weinig invloed op de helderheid en de droogtijd is erg kort.
  • Nylon. Artikelen van dit materiaal zijn niet zwaar en zijn goed bestand tegen slijtage.

Op kleur:

  • geel;
  • oranje;
  • rood.

De catalogus bevat tevens artikelen met diverse extra noodsignalen op de rugzijde. Wanneer u een selectie maakt, denk dan aan de maat van de vesten. De artikelen zijn er in maten voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Hierin worden de maten geboden in leeftijdscategorie waaronder vesten voor een kind tussen de 4 en 7 jaar, of tussen de 8 en 13 jaar zijn.

Advies bij het gebruik van reflectievesten 

Houd de artikelen schoon. Veelal kunnen ze in de wasmachine worden gewassen. Het strijken van de vesten wordt niet aanbevolen. Een aantal fabrikanten geven aan hoe vaak de artikelen gewassen kunnen worden. Hoe lang een vest mee gaat is afhankelijk van hoe het opgeborgen wordt en de omstandigheden. Het artikel moet wel binnen handbereik blijven, in geval van een noodsituatie kan het gebruikt worden. Meestal moet het vest volgens de wet in de auto bewaard worden. Het vest wordt over de kleding gedragen. Buiten de chauffeur dienen ook de andere inzittenden een vest te dragen.

AutoDoc: slim bestellen via de webshop

Via onze webshop is het mogelijk om reflecterende vesten en nog meer artikelen voor de wagen te kopen tegen een goedkope prijs. Op het moment dat wij prijspromoties voeren kunt u voordeel krijgen op de artikelen die u gekozen heeft. Wij willen u nog laten weten dat buiten bestellingen via de webshop u ook bestellingen gedaan kunnen worden via onze slimme app. Koop vandaag uw artikelen en bestel eenvoudig met voordeel.

loader Even geduld, a.u.b....