Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
39 Artikelen

Wielklossen zorgen ervoor dat de auto niet zomaar kan wegrijden. Men zet ze in als de auto op een aflopend vlak geparkeerd wordt.

Wat voor soorten wielklossen kan men bestellen?

Men maakt gebruik van diverse materialen bij het vervaardigen van wielklossen. Deze materialen zijn erg populair:

  • Metaal. Dit soort modellen zijn zeer stevig en zullen niet snel een mechanische beschadiging oplopen.
  • Plastic. Het grootste pluspunt is dat ze niet gaan roesten. Maar de wielklossen kunnen niet tegen lage of hoge temperaturen.
  • Rubber. Deze modellen gaan ook niet roesten. Daarentegen kunnen ze tegen vervormingen, zeker ten opzichte van plastic modellen.

Enkele producenten leveren wielklossen die men kan opvouwen.[1] Ze hebben weinig ruimte nodig als ze worden opgeborgen, maar zijn niet zo duurzaam als soorten die men niet kan opvouwen.

Wielklossen: opvallende kenmerken

  1. Wees altijd op de hoogte van alle verkeersregel in het land waar u woont. Daarin staan wellicht regels die betrekking hebben op wielklossen. Zo is het mogelijk dat de chauffeur de wielklossen verplicht moet gebruiken als de auto op een helling van een bepaald percentage parkeert.
  2. Indien u een krik inzet, plaats de klos dan diagonaal tegenover de krik die de auto omhoog houdt.
  3. Zet de auto op de handrem voor het plaatsen van de klossen. Blijf bij de auto totdat u zeker weet dat deze niet kan gaan verrijden.
  4. Bekijk de klossen op visuele beschadigingen. Als u gebruik maakt van en klos die gescheurd is of een beschadiging heeft, kan dit een gevaar opleveren.
  5. Haal de klossen weer weg voordat u wegrijdt. Dit kan anders een beschadiging aan de banden opleveren. Daarnaast zou u een blessure kunnen oplopen.

AUTODOC: prettig online inkopen doen

Als u op zoek bent naar een fijne online webshop, waar u in staat bent kwalitatieve onderdelen voor uw auto aan te schaffen voor een zacht prijsje, kom dan eens bij ons winkelen. Bezoek de webshop van AUTODOC, zodat u wielklossen en vele andere accessoires kunt aanschaffen voor zeer schappelijke prijzen. Onze artikelen zijn goedkoop, en kunnen nog goedkoper zijn als ze in de aanbieding zijn. Bekijk het assortiment en plaats binnen een par minuten een bestelling.

loader Even geduld, a.u.b....