Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Montagepasta

weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
113 Artikelen

Montagepasta: Wat u dient te weten

Montagepasta's zijn bedoeld voor een snelle en vlotte bevestiging van componenten. Tevens vergemakkelijken ze de verdere demontage. Daarnaast fungeren ze als smering en beschermen ze de behandelde units en assemblages tegen de invloed van vocht en schadelijke chemicaliën. Eveneens verbeteren ze de warmteafvoer.

Wat voor soorten montagepasta's zijn er?

Deze producten hebben verschillende gebruiksdoeleinden. Het meest gebruikelijk zijn pasta's voor:

  • Banden. Dit soort pasta's verbetert de hechting van de banden op de velgen en waarborgt een nauwsluitende montage. Dit voorkomt dat de banden gaan vastplakken of glijden.
  • Geluiddempers. Zulke pasta's bevorderen de afdichting van naden en kunnen worden gebruikt als kit voor flensverbindingen. Zij zijn hittebestendig en bestand tegen trillingen en gasvorming.
  • Lagers. Dergelijke pasta's voorkomen corrosie en slijtage van de componenten. Deze zorgen voor een soepele rotatie van bewegende delen.
  • Remsystemen.Zelfs bij buitengewoon hoge temperaturen, soms tot 1200 °С, veranderen de eigenschappen van deze pasta's niet. Ze zijn schokbestendig en bestand tegen vocht en chemische stoffen van het wegdek. Bovendien verzekeren ze een geluidsarme werking van de remmechanismen.
  • Motoren. Dit soort pasta's beschermt motoronderdelen tegen droge wrijving wanneer de motor vlak na de montage wordt gestart. Zij lossen volledig in de olie op.

Gebruiksaanwijzingen voor montagepasta's

  1. Raadpleeg voordat u begint de instructies voor de behandeling. Montagepasta's voor banden moeten bijvoorbeeld worden verdund vóór ze gebruikt worden en verder kan de verhouding verschillen voor personenauto's en voor bedrijfswagens. Bepaalde chemicaliën moeten af en toe besproeid worden zodat hun elasticiteit behouden blijft.
  2. Het oppervlak van verontreinigingen, oude smeermiddelresten en corrosieproducten reinigen. Vuil kan niet alleen schadelijk zijn voor de hechting, maar kan ook een schurende invloed hebben op bewegende delen.
  3. Voor het aanbrengen van de chemische samenstelling kunt u borstels, verfkwasten of een doek gebruiken. Doorgaans is het niet aan te raden de pasta in te wrijven.
  4. Denk eraan dat bepaalde producten moeten worden verhit voor een volledige polymerisatie.

AutoDoc: gemakkelijk online shoppen

In de online shop van AutoDoc kunt u een grote selectie producten voor autoreparaties en onderhoud vinden. Wilt u werkzaamheden verrichten waarbij u de banden gaat aanbrengen, de motor of het remsysteem gaat onderhouden, de lagers opnieuw gaat monteren, dan raden wij u aan om montagepasta's te kopen. Op deze manier wordt de assemblage van de mechanismen eenvoudiger en worden de units veilig beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Er gelden aanzienlijke kortingen voor alle items uit deze productgroep. Bestel nu en profiteer van de gelegenheid tot gratis levering.

loader Even geduld, a.u.b....