Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Reinigingsmiddelen motor & brandstofsysteem

weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
189 Artikelen

Reinigingsmiddelen motor & brandstofsysteem: Wat u dient te weten

De regelmatige reiniging van de motor en het brandstofsysteem vormt een essentiële vereiste voor een probleemloze werking. Een verontreinigde oppervlakte kan leiden tot corrosie van de componenten. De geaccumuleerde schuurmiddelen komen tijdens onderhoudswerkzaamheden vaker met technische vloeistoffen in de compartimenten terecht. De oliedruppels kunnen in sommige gevallen tot brand leiden. Voor de ruimte onder de motorkap wordt het gebruik van de speciale producten uit onze catalogus aanbevolen.

Welke soorten brandstofsysteemreinigers zijn er?

Volgens het bedoelde gebruik:

 • Voor de oppervlakken van de motor. De toepassing gebeurt met behulp van een spuit of een hogedrukspuit.
 • Voor interne onderdelen. Zij verwijderen koolstofafzettingen en voorkomen beschadiging van de inwendige motoronderdelen. Dit soort reinigingsmiddelen moet in de smeer- of brandstofsystemen worden gebracht.

Volgens hun werking:

 • Reinigen. De oppervlakken van de motor worden gereinigd van verbrande motorvloeistoffen, stof en vervuiling afkomstig van het wegdek, alsook koolstof en andere vuilafzettingen van de inwendige onderdelen. Bij sommige producten worden niet alleen onzuiverheden verwijderd, maar worden oppervlakken ook voorzien van stroomisolatie, waardoor het risico op brand wordt verminderd.
 • Beschermen. Zij creëren een dunne laag op het behandelde gedeelte en beschermen metaal tegen corrosie. Met deze producten wordt de flexibiliteit van de isolatie van de bedrading verbeterd, wat een positief effect heeft op de onderdelen onder de motorkap.

Afhangend van de vorm:

 • Kant-en-klaar. Deze reinigingsmiddelen worden aangeboden in de vorm van spuitbussen met uiteenlopende inhoud.
 • Moeten worden verdund. Deze worden aangeleverd in brandstoftanks en toegepast door middel van een spuiter.

Afhangend van de bestanddelen:

 • Op zuurbasis. Zij zijn ongeschikt voor aluminium oppervlakken en kunnen funeste invloed hebben op rubber en kunststof onderdelen. Zulke producten moeten goed worden gewassen en nadien met behulp van alkali worden geneutraliseerd.
 • Op basis van oplosmiddel. Ze worden vaak als bestanddelen voor spuitbussen voor het schoonmaken van de motor gebruikt. Deze producten zijn daarnaast toepasbaar voor het schoonmaken van injectoren. Het zijn ontvlambare middelen.
 • Op basis van alkali. Ze zijn het wijdst verspreid en toepasbaar voor de meeste metalen en polymeren.

Gebruiksaanwijzingen voor motor- en brandstofsysteem reinigers

 1. Schakel de motor uit. U mag deze niet reinigen terwijl deze in bedrijf is.
 2. Neem de producthandleiding zorgvuldig door en volg de bijbehorende richtlijnen op. Bepaalde producten worden alleen toegepast op koude motoren, terwijl andere op verwarmde motoren worden gebruikt.
 3. De motorreiniger er niet langer op laten dan door de fabrikant wordt aanbevolen zodat het oppervlak niet wordt beschadigd. Geconcentreerde chemicaliën in de in de handleiding aangegeven verhouding verdunne.
 4. Bij het schoonmaken moet u veiligheidshandschoenen dragen: de substanties in de middelen zijn zeer giftig.
 5. De autolak moet zo snel mogelijk worden ontdaan van resten van de reiniger. Gebruik daarvoor een vochtige doek.
 6. Zorg voor de hermetische afsluiting van de accu en de elektronische apparatuur om te voorkomen dat deze tijdens de reinigingswerkzaamheden nat worden.
 7. Als de werkzaamheden beëindigd zijn, start u de motor en laat u deze ongeveer 15 minuten draaien of maakt u met perslucht de motorruimte onder de motorkap droog.

AutoDoc: gemakkelijk online shoppen

In de online shop van AutoDoc kunt u motor en brandstofsysteem reinigers vinden. Via onze mobiele applicatie is het mogelijk om met uw smartphone te bestellen, waar u zich ook bevindt. Onze experts staan voor u klaar om een goede keuze te maken en uw bestelling klaar te maken om te worden verzonden. Tal van aanbiedingen en kortingen zorgen ervoor dat het shoppen bij ons niet alleen handig, maar ook rendabel is.

loader Even geduld, a.u.b....