Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Goedkoper banden

Banden zoeken bij maat
Selecteer de juiste Autobandengrootte
205 / 55 R15
Seizoen
Alle
Zoeken

Voordelige banden: hoe u geld uitspaart op uw aankoop

Autobanden zijn consumptieproducten die met enige tussenpoos dienen te worden uitgewisseld. Hoe vaak dit moet, hangt niet samen met de kilometerstand of een bepaalde tijdsduur, doch van de mate van slijtage van het loopvlak of ook soms van het jaargetijde. Het wordt ten strengste afgeraden om versleten autobanden te gebruiken: dit is illegaal en gevaarlijk. In dit artikel bespreken we hoe u laaggeprijsde autobanden kunt selecteren.

7 manieren om voordelig geprijsde autobanden aan te schaffen

  1. Bekijk het aanbod van Aziatische producenten. Blader door de artikelen van firma's die door gerenommeerde tijdschriften doorgetest worden. Sommige mogen dan wel niet als eerste uit de bus komen bij crashtesten, maar ze worden dan ook vergeleken met de beste exemplaren uit hun klasse. U kunt er dus meestal gerust gebruik te maken. Blader bijvoorbeeld eens door het aanbod van Nankang, Kenda en Maxxis.
  2. In het aanbod van laaggeprijsde Europese merken kunt ook hoogwaardige voordelige autobanden vinden. Vaak voeren vermaarde producenten ook laaggeprijsde merken. Michelin produceert bijvoorbeeld onder de naam Tigar banden, Continental als Matador en Barum, en GoodYear als Debica en Sava.
  3. Houd de aanbiedingen van onze webwinkel in de gaten. Op onze artikelen zijn dikwijls actieprijzen van toepassing. Als u nieuwigheden over speciale acties op artikelen van uw interesse wilt ervaren, kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief en zodoende voordelige autobanden kopen.
  4. Laat de nieuwste artikelen aan u voorbijgaan. Banden die 3 jaar oud zijn, kennen een lagere prijs dan recent op de markt gebrachte modellen. Banden blijven gemiddeld 5 jaar houdbaar. Als u banden ongeveer 2 jaar gebruikt totdat ze versleten zijn, is het volkomen legitiem om 3 jaar oude banden aan te schaffen.
  5. Geef de voorkeur aan banden met verwisselbare maten. Banden die een hogere zijwand hebben, zijn doorgaans lager geprijsd dan banden met een ondiep profiel. Tevens kunt u geld uitsparen door de juiste bandenmaat te selecteren. Als u bijvoorbeeld 175/65R14-banden in plaats van 185/60R14 koopt, is het mogelijk om tot wel 10% uit te sparen.
  6. Houd bij het uitkiezen van de snelheidsindex en het draagvermogen rekening met de gebruiksomstandigheden van uw auto. Als u niet van plan bent snel of wild met uw auto te rijden, behoeft u geen autobanden met een hoge snelheidsindex of versterkte exemplaren aan te schaffen, die immers minder goedkoop zijn.
  7. Ook zijn spijkerbanden overbodig in gebieden met weinig sneeuwval en ijzel, welke ook duurder zijn. Winterbanden zonder spijkers kosten minder.

Bestsellers

Ga naar eersteklas bandenmerk keuze