0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Pirelli Personenwagen Banden

Kies uit 700 hoogwaardige Pirelli banden!
Resultaten per pagina: 20

Banden van Pirelli voor personenwagens worden al meer dan een eeuw gemaakt door de firma uit Italië met dezelfde naam. De firma staat in Milaan, en levert de banden voor onder andere het Superbike World Championship en de Formule 1.

Vier feiten over de fabrikant

 1. Ingenieur Giovanni Batista Pirelli richtte het bedrijf op in het jaar 1872 in Milaan, en richtte zich initieel op de productie en verkoop van fittingen en andere auto-onderdelen van rubber. Pirelli kreeg een patent op Flexus-banden voor fietsen in het jaar 1897, terwijl de productie van banden voor auto’s vier jaar later van start ging.
 2. De producten van Pirelli zijn verkrijgbaar in meer dan 160 landen verspreid over de hele wereld. Op basis van het volume van de productie staat Pirelli op een wereldwijde top-vijf plek.
 3. Pirelli bezit negentien fabrieken in dertien verschillende landen, evenals een uitgebreid netwerk voor distributie. Met behulp van de tien labs en het wereldwijde onderzoeksinstituut van het bedrijf wordende banden continu verbeterd.
 4. Deze producten maken deel uit van het premium segment qua prijs.

Soorten banden van Pirelli voor personenwagens

 • Winterbanden. Er bestaan verschillende variaties:
  • Ice Zero. Dit type band komt met spikes. De lamellen staan dicht bij elkaar en bevorderen de stabiliteit van de wagen op gladde wegen.
  • Ice Zero FR. Dit type band biedt zeer goede tractie. De verwijdering van smeltende sneeuw gaat snel, met dank aan de 3D-lamellen en het directionele symmetrische loopvlakpatroon.
  • Sottozero 3. De grip en de afvoer van smeltende sneeuw worden bevordert door de 3D-lamellen en de twee longitudinale insnijdingen.
  • Sottozero Serie 2. De betere tractie en prestaties van de remmen zijn het resultaat van het op IBS-technologie gebaseerde asymmetrische patroon van het loopvlak.
  • Cinturato. Dit type band biedt een groot contactvlak en vele kleine groefjes voor de afvoer van sneeuw.
 • Zomerbanden. Pirelli maakt verschillende variaties van dit type band:
  • P Zero. Dit type band heeft zeer goede tractie en een lage rolweerstand, terwijl het lang mee gaat.
  • P Zero Rosso. Dit type band is gemaakt voor sportieve wagens. De directionele stabiliteit van de wagen wanneer er manoeuvres worden uitgevoerd wordt gewaarborgd door het asymmetrische loopvlakpatroon.
  • P Zero Corsa en Corsa System. Dit type band heeft een lage profiel. Het is bedoeld voor sportwagens en kan snelheden tot wel 300 kilometer per uur weerstaan. Het biedt directionele stabiliteit wanneer er manoeuvres worden uitgevoerd, een directe reactie op bewegingen van het stuur, en uitstekende remprestaties.
  • P Zero Nero. De drie bredere ribben met diepe insnijdingen zorgen voor een snelle waterafvoer. Zowel op droog als nat asfalt blijft de tractie behouden.
  • Cinturato P7 en P1. Dit type RunFlat-band gaat langer mee door de aanwezigheid van verstevigde elementen in de zijwanden.
  • Cinturato P7 Blue. Dit type band bevordert het verbruik van  brandstof en het niveau van comfort, met dank aan de brede blokken die de druk gelijkmatig verdelen over het oppervlak.
 • All-seasonbanden Cinturato. Dit type band bevat verbindingen van silicium, zodat de remafstand zowel op natte als droge ondergronden kort blijft, terwijl het ook zorgt voor een betere resistentie tegen slijtage.

Autodoc.be: de grote online shop voor banden voor personenwagens

Wij verkopen voordelig geprijsde banden van Pirelli voor personenwagens op onze website. Al onze prijzen zijn laag en we organiseren daarnaast ook regelmatig aanbiedingen. Winkel voordelig online bij Autodoc.be en begin vandaag nog met bestellen.

loader Even geduld, a.u.b....