Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Zomerbanden

Fabrikanten
Kies uit 700 hoogwaardige Zomerbanden!
Resultaten per pagina:

Een zomerband voor een personenwagen is bestemd om te gebruiken wanneer de temperaturen gemiddeld niet onder de zeven graden Celsius zakken. Bij koudere temperaturen kan dit type band elasticiteit verliezen, minder grip op de weg krijgen, en een langere remafstand krijgen. Correct gebruik van zomerbanden leidt tot een verbeterde bestuurbaarheid en betere remprestaties op natte en droge ondergronden.

Wat is er voordelig aan zomerbanden voor personenwagens?

Dit type band bestaat over het algemeen uit hard rubber met een hoge dichtheid. Op deze manier wordt er een betere grip op het wegdek verkregen, ligt de wagen beter op de weg bij het uitvoeren van manoeuvres, en gaan de banden langer mee. Ook qua patroon van het loopvlak verschilt een zomerband van andere soorten banden. Dit komt vooral naar voren in de hoeveelheid dwarse groeven. Dit patroon zorgt voor een betere versnelling op droge ondergronden en verbetert de afvoer van vervuiling op natte ondergronden. Over het algemeen zorgt een zomerband voor minder lawaai en een verminderd verbruik van de brandstof.

Zes weetjes over het kiezen en kopen van zomerbanden

 1. Ga alleen voor banden van het formaat dat overeenkomt met de richtlijnen van de producent van de auto. Let daarbij op:
  • De breedte. Bredere banden bieden een betere wegligging wanneer er gemanoeuvreerd of hard geremd wordt. Ze leiden ook tot een hoger verbruik van de brandstof en lijden sneller aan slijtage.
  • De doorsnede. Banden met een grotere diameter maken meer lawaai, maar laten het toe om harder te rijden en bieden iets extra’s aan de buitenkant van het voertuig.
  • De hoogte van de dwarsdoorsnede. Een band met hoog profiel is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar comfort, terwijl een band met een lager profiel vooral dient om het exterieur van de wagen aan te passen. Banden met een hoger profiel zorgen voor meer rijcomfort.
 2. Let goed op het patroon van het loopvlak. Dit heeft namelijk direct invloed op hoe de banden presteren. Er bestaan verschillende modellen, waaronder:
  • Met symmetrisch loopvlakpatroon. Dit kan directioneel of niet-directioneel zijn. Directionele patronen zorgen voor de afvoer van modder en water van het oppervlak, terwijl niet-directionele patronen beter passen bij wagens die vooral in de stad worden gebruikt.
  • Met asymmetrisch loopvlakpatroon. Dit type patroon garandeert een zeer goede wegligging bij alle soorten weer, met name dankzij de versterkte schouderblokken.
 3. Check de samenstelling. De samenstelling is gewoonlijk gebaseerd op rubber. Dit wordt dan verrijkt met andere substanties, zoals stijfsels, oliën, en silicaten. Bepaalde samenstellingen zorgen voor een betere grip op het wegdek, andere samenstellingen verbeteren de rolweerstand en het verbruik van de brandstof.
 4. Let op de manier waarop u de banden gaat gebruiken. Er bestaan banden voor gebruik op snelwegen en in de stad. Het eerste soort is geschikt om hard mee te rijden, terwijl stadsbanden de kans op watergladheid minimaliseren. De markering “Rain” of “Aqua” komt voor op banden met een goede afvoer van water.
 5. Check ook samen met onze medewerkers de eigenschappen van de banden die u bekijkt, zoals de resistentie tegen hitte. Dat komt bijvoorbeeld zeer van pas wanneer de banden worden gebruikt in warme omgevingen of moeten omgaan met zware belastingen.
 6. Houd de levensduur van de producten zeer goed in de gaten. Over het algemeen gaan banden voor personenwagens niet meer dan vijf jaar mee.

Autodoc.be: de grote online shop voor zomerbanden voor personenwagens

Wij verkopen een ruim assortiment voordelig geprijsde producten van hoge kwaliteit. Naast onze aantrekkelijke prijzen organiseren we ook met grote regelmaat aanbiedingen, zodat u nog meer geld kan besparen op uw aankopen. Bestel gelijk zomerbanden voor uw personenwagen en merk zelf hoe voordelig het is om online bij ons te shoppen.