Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
11 Artikelen

Bandschuurmachines maakt men gebruik van om delen van voertuigen te bewerken, u moet dan denken voordat er geschilderd wordt. Op die manier zijn oneffenheden weg te werken en kunnen deze weg worden geschuurd.

De werking

Bandschuurmachines worden in gang gezet door een elektromotor en eentje op perslucht, het apparaat wordt aangedreven door een V-riem. Het onderdeel die voor het functioneren zorgt is een schurende riem, deze zit vast aan 2 riemschijven en beweegt steeds in dezelfde richting. Men maakt gebruik van een plaat van metaal voorzien van een contactarm of zachte voering om de basis te vormen. De motor as is voorzien van 2 waaiers: de eerst koelt de motor en de tweede stuur het stof richting de stofzak.

Wat voor typen bandschuurmachines zijn er?

Ingedeeld op de manier waarop de apparaten worden gebruikt:

  • Draagbaar. Deze apparaten moet u zelf bewegen langs het te bewerken oppervlak. De apparaten zet men in als de elementen die moeten worden geschuurd niet uit elkaar genomen kunnen worden of te hard zijn om te schuren.
  • Niet draagbaar. Dit soort zit gemonteerd op een basis, bijvoorbeeld een tafelblad. Men zet ze over het algemeen in bij het verwijderen van verf of het ruw behandelen van wisselende stukken. Het apparaat beweegt niet, maar wel hetgeen wat geschuurd wordt.

Ingedeeld op de kenmerken van de prestatie:

  • Huishoudelijk. Voorzien van een motor met 500 tot 800 watt, de snelheid van de riem is maximaal 360 meter p/m. Dit soort kost niet veel, zijn klein en wegen niet veel. Men moet ze maar kort gebruiken, omdat ze snel te warm kunnen worden.
  • Professioneel. Dit soort modellen hebben een motor die meer dan 800 watt kan leveren, en het te schuren onderdeel met 1000 meter p/m kan bewegen. Ze zijn gemaakt om lange tijd aan een stuk te werken, en zijn prima te gebruiken als u grote voorwerpen moet schuren.

Ingedeeld op stroombron:

  • Elektrisch. Deze zit vast aan het stopcontact. Dit soort komt het meeste voor.
  • Pneumatisch (op perslucht). Deze modellen vallen bijna nooit uit. U kunt deze gebruiken als de luchtvochtigheid hoog is. Men moet deze wel aan een compressor koppelen.

Adviezen voor de ingebruikname van Bandschuurmachines

Als u de band van de schuurmachine gaat verwisselen, moet u de stroom eraf halen. Kijk goed naar de diepte van het schuren. Men adviseert om gebruik te maken van een schuurframe zodat u alles nauwkeuriger kunt doen en u een heel glad oppervlak krijgt. Bij het kiezen van de snelheid, denk dan aan het te bewerken materiaal. Plastic onderdelen moet men zeer langzaam schuren zodat ze niet te warm worden en smelten. Duw niet te hard op de bandschuurmachine: op die manier kan het oppervlak beschadigen.

Als het apparaat zijn werk doet, moet u goed op de veiligheid letten. Zorg ervoor dat er geen losse voorwerpen, maar ook de kabel voor de stroom tegen de machine komen. Zet het apparaat pas aan en begin pas met de klus, als de kabel veilig is, zodat u geen schok kunt krijgen. Gebruik geen elektrische apparaten als de behuizing beschadigd is, of als de slangen stuk zijn.

AutoDoc: slim online inkopen doen

Bestellen via de online webshop is goedkoop en makkelijk, zeker als u dit doet bij AutoDoc. Ons assortiment bevat alleen maar goede artikelen van gerenommeerde merken. Scherpe prijzen, verleidelijk acties en weinig kosten bij de bezorging zorgen ervoor dat u minder geld kwijt bent. Als u een bandschuurmachine of andere apparaten wilt aanschaffen, gebruik dan de zoekfunctie in de webshop, of neem contact op met onze deskundigen.

loader Even geduld, a.u.b....