Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
5 Artikelen

Drevels worden ingezet om artikelen die gebruikt worden voor herstel te voorzien van gaatjes in allerlei breedtematen. Ze zijn essentieel in het monteren van panelen van het koetswerk en de motor. Ten opzichte van een boor, welke zulk fragiel materiaal kan schaden, maakt dit gereedschap nette gaatjes en de randjes hoeven niet meer afgewerkt te worden.

Wat voor typen drevels zijn er

In overzichten van producenten vindt u gereedschappen die van elkaar afwijken in de manier van gebruik:

  • Hydraulisch. Door opgebouwde druk d.m.v. het samenpersen van vloeistof werkend en voorzien van een diepteregelaar. Een opvallende eigenschap is de snelheid waarmee gewerkt wordt en dat het gereedschap tevens dikkere metalen platen aankan.
  • Pneumatisch. Hier is een compressor voor nodig. Veelvuldig ingezet voor zowel dun als middel dikke componenten.
  • Handmatig. Voordelig en zeer toepasselijk bij het werken met leder, rubberen materialen en dun metaalplaat. Handmatige drevels zijn bijvoorbeeld uitgevoerd zijn als:
    • Buis. De punt hiervan is spits en het einde is verdikt, zodat een hamerslag kan worden gegeven. De uitvoering is van zeer hard staal. Het is ook mogelijk via de webshop gereedschappen aan te schaffen waarin een verzink mogelijkheid ingebouwd is. Normaal gesproken herkent u dit artikel aan een taps toelopend deel waarmee gewerkt wordt. Hiermee slaat u niet alleen een gat, doch is het ook mogelijk deze te vergroten tot de juiste maat.
    • Tangen. Voorzien van een mechanische hefboom, wat functioneert door het handvat in te knijpen. Het materiaal waar een gat in moet komen, plaatst men tussen de bek. Vooral ingezet bij platen die maximaal zes millimeter dik zijn. Varianten zijn verkrijgbaar waarin diverse verwisselbare bladen zijn toegevoegd met diverse maten.

Vaak worden gereedschappen door de producenten uitgevoerd in sneldraaistaal of staal van chroom-vanadium. Sneldraaistaal wordt ingezet voor leder en rubber, de andere is uitermate geschikt om gaten in metaal te maken. In enkele gevallen krijgen deze werktuigen een laklaag, om ze te hoeden voor roest.

Advies bij het inzetten van drevels

Voordat u aan het karwei begint, is het essentieel dat u een rechte plaat van hout, niet te dik en niet te dun onder het werkstuk legt. Hiermee kunt u het gat zo netjes mogelijk uitvoeren.

Handmatige drevels die taps toelopen, moeten haaks op het werkstuk staan bij het slaan, wat kort en krachtig moet zijn met een hamer. Van een tang knijpt u het handvat in zodat de druk zo gelijk mogelijk verdeeld wordt. Wordt het werktuig ononderbroken ingezet, moet u het werkstuk koelen met water.

Bewegende delen moet u geregeld invetten. De snijvlakken moeten zo nu en dan geslepen worden, doet u dit niet kan het werkstuk schade oplopen.

AutoDoc: makkelijk aanschaffen via de webshop

Via de webshop AutoDoc schaft u drevels en verder artikelen om uw auto te herstellen en te onderhouden tegen lage kosten. Vanwege het grote assortiment kunt u vlot en voordelig kiezen, omdat alles bij elkaar in een webshop aantreft. Indien er een aanbieding is op het door u gekozen artikel, bespaart u nog meer op de kosten.

loader Even geduld, a.u.b....