Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
2 Artikelen

Hakhamers en naaldbikhamers op perslucht worden ingesteld om op een vlotte manier walshuid, vlekken door roest, oude verf en ketelsteen van een oppervlak te verwijderen. Met dit soort apparaten kunt u grote gebieden bestrijken.

De werking

De kracht die de perslucht produceert vormt men in het apparaat om tot mechanische kracht. Dit wordt gedaan met behulp van een distributie mechanisme waardoor de zuiger op en neer kan bewegen in de cilinder. Na elke beweging geeft deze een klap tegen het werkende onderdeel.

Wat voor typen hakhamers en naaldbikhamers op perslucht zijn er?

Ingedeeld volgens het design van de behuizing:

  • Recht. Het design hierbij is een cilinder, en wat opvalt is dat ze klein zijn. Men gebruikt deze om te werken in compacte ruimten.
  • Pistool. Het handvat staat onder een rechte hoek van de behuizing. Ze zijn erg gemakkelijk en men kan ze lang gebruiken.

Ingedeeld op het type werkende element bij de hakhamers en naaldbikhamers op perslucht:

  • Naald. Bij de kop zitten verschillende staven van metaal die los van elkaar kunnen uitsteken in verschillende lengtes. Op die manier kan men oneffen oppervlakken behandelen.
  • Beitel. In plaats van naalden zitten er hier beitels van diverse formaten. Hiermee kan u in een krappe ruimte aan de slag.

In het assortiment ziet u apparaten die voorzien zijn van:

  • Vacuüm omhulsel. Hiermee kan het stof worden opgevangen.
  • Demper. Hiermee zorgt men dat er geen schade is aan het onderdeel die u behandelt door de trillingen, en de meerdere keren te verlagen.

Tevens is er een verschil in het formaat van het apparaat, hoeveel het weegt, hoeveel vermogen het heeft, de prestatie, de werkdruk, hoeveel keer per minuut hij slaat en andere kenmerken.

Adviezen voor de ingebruikname van hakhamers en naaldbikhamers op perslucht

Als men met perslucht aan de slag gaat om een oppervlak te bewerken, komt er erg veel stof vrij. Om die reden moet u een bril op. Tevens adviseert men op bescherming voor de oren te gebruiken.

Voordat u gaat beginnen, moet u goed kijken of alles moeren en bouten vastzitten, en of er geen lucht ontsnapt uit de slangen en fittingen. Deze moet u niet losmaken voordat het apparaat helemaal niets meer doet.

Als het niet lukt om gebruik te maken van een smeersysteem die in het apparaat kan worden gemonteerd, moet u elke 2 uur twee tot zes druppeltjes smeerolie in de inlaat doen. Daarna moet u het apparaat onbelast een tijdje laten draaien.

Als u klaar bent met het werk, adviseert men om het apparaat goed schoon te maken en af te vegen met een droge en schone doek. U kunt beter geen chemische middeltjes gebruiken zoals oplosmiddelen, benzine of chloor.

AutoDoc; slim online inkopen doen.

De meest schappelijke prijzen en hoogwaardig gereedschap niet u in onze online webshop. Wij hebben de beste artikelen geselecteerd, waarbij we hebben gekeken naar de omstandigheden waaronder gewerkt wordt en hoe zwaar het werk is. Tevens hebben we met regelmaat acties, u kunt op vele manieren betalen en de bezorging is snel. Door middel van de mobiele app bent u in staat hakhamers en naaldbikhamers op perslucht op elk moment te bestellen. Onze deskundigen nemen contact met u op zodra uw pakket onderweg is.

loader Even geduld, a.u.b....