Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
2 Artikelen

Kniptangen op perslucht zet men in om onderdeeltjes van plastic of metaal in tweeën te knippen, zoals bijvoorbeeld een kabel. Maar ze zijn ook in te zetten bij de installatie van slangklemmen, om kabels te laten krimpen, of het uitdeuken van het koetswerk.

De werking

Als men een kniptang op perslucht in bedrijf neemt, gaat er lucht uit de compressor richting de cilinder, waardoor de kaken dicht gaan. Als dit gebeurd is, gaat de druk naar beneden en kunnen de kaken weer worden geopend.

Typen kniptangen op perslucht

Ingedeeld op doel:

 • Klemtangen. Dit soort heeft meerdere modellen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld bij het verbinden van elementen als u mechanisch werk doet. Er zijn er ook die men gebruikt bij montageklemmen.
 • Krimptangen. Worden ingezet als men een elektrakabel moet repareren, vooral een exemplaar met connectoren.
 • Kniptangen. Gebruikt men om kleine onderdelen, draden en kabels in tweeën te knippen. Deze zijn weer onder te verdelen in de volgende:
  • Metaal. Dit soort zijn over het algemeen voorzien van snijblad met een kaak, tevens een tweede kaak. De kaken kunnen elkaar niet kruisen, waardoor er geen schade ontstaat.
  • Plastic. Er zit op deze modellen snijranden op allebei de kaken.
 • Drukvoegen. Gemaakt voor de verbinding van bladmetaal met behulp van een methode genaamd koud pers. Zet men veel in om aan het koetswerk te werken. Deze modellen hebben extensies aan de zijden van het apparaat, deze hebben diverse diameters waardoor men het metaal kan bewerken als ze samenknijpen.

Ingedeeld op het mechanisme op te starten, zijn dit soort apparaten voorzien van:

 • Een voetpedaal;
 • Op het pistool handvat zit een trekker;
 • De behuizing is voorzien van een hendel.

Adviezen voor de ingebruikname van kniptangen op perslucht

U moet erop letten dat de bladen van de tang past met hetgeen u wilt uitvoeren. Als u de balden gaat verwisselen, moeten deze goed vastgezet worden en het apparaat in de laagste stand te laten draaien. Als u de matrijs wilt verwisselen, moet het apparaat los worden gehaald van de compressor.

Voordat u begint met de klus, moet u ervoor zorgen dat alles luchtdicht is. U mag geen beschadigingen aan de slangen zichtbaar zijn, maar ook niet aan het apparaat zelf. Zorg ervoor dat de slangen niet in de war raken.

Als het apparaat geen smeersysteem van zichzelf heeft, moet u smeermiddel op de elementen van het apparaat spuiten. Ook kunnen er enkele druppeltjes, zoals door de producent aangegeven, in een speciaal gaatje worden gedaan.

Let erg goed op als u aan het werk bent. Let erop dat uw vingers niet bij het apparaat in de kaken terechtkomen. Onderdeeltjes van het apparaat mogen niet in uw ogen komen.

Men adviseert om het apparaat in een kist te bewaren op een schone en droge plek. Als u het voor een lange tijd opslaat, smeer dan het apparaat in met een speciaal middeltje.

AutoDoc: slim online aankopen doen

Indien u hoogwaardige artikelen wilt voor zeer scherpe prijzen, kijk dan eens in de online webshop. Met regelmaat hebben we speciale acties voor vele artikelen en vaak betaald u geen verzendkosten. Dit stelt u in staat om geld uit te sparen. Indien u een kniptang op perslucht bij ons aanschaft, weet u zeker dat deze lang zal meegaan.

loader Even geduld, a.u.b....