Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
25 Artikelen

Gereedschap dat draait gebruikt men om kleine deeltjes mee te bewerken. Door middel van deze elektrische apparaten bent u in staat de polijsten, graveren, slijpen, boren, snijden en zagen. Over het algemeen worden er een aantal opzetstukken meegeleverd zoals snijwielen, zagen, schuurvellen, trommels, frezen en boorkoppen.

De werking

Als de stroom aangezet wordt, zal de motor gaan draaien en zet het apparaat deze om in mechanische energie. De kracht gaat via het planetaire reductie mechanisme en dan richting de spindel, en hierop zit het opzetstuk.

Het design bij enkele apparaten is voorzien van een flexibele as. Deze is gemaakt van een gedraaide kabel waar een elastisch materiaal omheen zit. Deze draait ten opzichte van het opzetstuk en de behuizing. De kabel zelf is vervaardigd van specifiek materiaal wat eenvoudig kan worden gebogen, maar draaien gaat lastig. Hierdoor is de overdracht zeer efficiënt, we hebben het dan over het koppel wat naar het opzetstuk en de aandrijving gaat.

Typen gereedschap dat draait

De apparaten worden geleverd met diverse vermogens, rotatiesnelheid, formaten en andere kenmerken. Ingedeeld op de stroombron, kunnen we de volgende onderscheiden:

  • Accu. Als u zeer mobiel moet zijn, is deze erg handig.
  • Elektrisch. Moet men aansluiten op het lichtnet. Kan gebruik worden als u er veel gebruik van moet maken.

Ingedeeld op design:

  • Voorzien van een motor aan de buitenkant. Dit apparaat kan men zeer lang en zwaar belasten. Ze hebben over het algemeen veel kracht en koppel. Deze zijn voorzien van een flexibele as.
  • Met de motor aan de binnenkant. Deze artikelen hebben het opzetstuk en de motor aan de binnenzijde. Als het nodig is, kunnen ze vastgemaakt worden aan een flexibele stang.

Adviezen voor de ingebruikname van gereedschap dat draait

Houd u aan de veiligheidsregels. Voorzie uzelf van een bril, handschoenen, een masker en geluidsbescherming. Voordat u begint, moet u goed kijken of het opzetstuk goed vast zit. Tevens moet het overeenkomen met het materiaal dat u gaat bewerken. Inkepingen moeten er zijn als u gaat frezen in composiet of glasvezel, en als u ruwe materialen gaat bewerken, moet u snijranden een harde koolstof laag hebben. In de handleiding van het apparaat staat hoe u de verschillende opzetstukken moet verwisselen.

Als u klaar bent met werken, kunt u het beste de grille en de luchtinlaat van het apparaat schoonmaken. Gebruik hiervoor een zachte, schone doek en doe er een beetje zeep op.

Opzetstukken die kapot zijn of versleten moet u niet gebruiken, hierdoor kan het apparaat stukgaan.

AutoDoc: slim online inkopen doen

In het assortiment van onze online webshop ziet u veel artikelen tegen een scherpe prijs voor het repareren van uw auto. U kunt gereedschap dat draait aanschaffen met vele opzetstukken. Onze deskundigen kunnen u helpen bij uw keuze. Neem contact met ze op via online chat of telefoon.

loader Even geduld, a.u.b....