Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
72 Artikelen

Een poelietrekker is van uiterst belang om componenten van een v-snaar los te maken gedurende herstelwerkzaamheden aan het motorgedeelte, de aircocompressor, de bobine of de pomp van de stuurbekrachtiging. U kunt het tevens inzetten als u overbrengingstandwielen of het stuur moet demonteren.

Hoe werkt het

Het werktuig is een plaat in de vorm van een rechthoek of een cirkel die haaks op een schroefdraad arm staat. Als de arm wordt aangedraaid, komt deze tegen de montage arm of specifieke houder voor de afstand aan. Draait men de arm nog meer aan, zal de arm het component losmaken uit de bevestigingsplaats.

Typen poelietrekkers

Naar gebruiksdoel:

  • Voor speciale doelen. Gemaakt om op typische onderdelen van een origineel merk te passen. Er zijn als voorbeeld gereedschappen die een tandwiel van de krukas te demonteren in een Volkswagen- of Audi model.
  • Algemeen. Worden ingezet om schijven van remmen los te maken, zonder afhankelijk te zijn van het merk of type wagen.

Naar uitvoering:

  • Voorzien van grijpers. Specifieke grijpers met een haak verzorgen eensolide bevestiging tussen de trekker en de schijf van de rem. De opstelling kan gewoonlijk worden afgesteld door de maat tussen de grijpers in te stellen naar de maat van het component.
  • Voorzien van bouten. Het omhulsel van de poelietrekker wordt vastgemaakt aan de schijf van de rem met bouten. Men vindt dit het meest solide verband, hoewel men de trekker alleen kan gebruiken als de plaats van de gaten in de te verwisselen component overeenkomt.

Advies bij het inzetten van poelietrekkers

Om nauwkeurig en solide te werken, dient u het gereedschap juist te monteren en te plaatsen. Om die reden moet u de richtlijnen van de producent in acht nemen.

De plaatsing van de grijpers moet passen bij de maat van de schijf van de riem. Zo niet, is het mogelijk dat de poelietrekker van de schijf afschieten, waardoor er risico op letsel ontstaat.

De diverse onderdelen van de trekker, in het bijzonder de schroefdraad van de as, dienen onbeschadigd en schoon te zijn. Indien dat wel het geval is, is er kans op het vastlopen van de poelietrekker.

Na afronding van het karwei moet u het gereedschap schoonmaken. Er wordt geadviseerd het droog op te bergen, het liefst in een aparte doos.

AutoDoc: makkelijk aanschaffen via de webshop

Specifiek gereedschap voor het losmaken van componenten voor onderhoud die muurvast zitten, is een prima idee voor het vlot, professioneel en makkelijk herstellen van de auto. Ondervind het aan den lijve door tandwielen, afsluitingen, lagertrekkers en poelietrekkers en andere gereedschappen via de webshop aan te schaffen. Het aanvragen van een order is in een mum van tijd geregeld. Het handige overzicht biedt u een overzicht van al onze artikelen. Ons team maakt uw order klaar voor verzending op het moment dat uw betaling binnen is.

loader Even geduld, a.u.b....