Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
423 Artikelen

Bij het repareren van voertuigen moet er regelmatig in een krappe ruimte worden gewerkt. In dat geval is het zeer onhandig om van normale sleutels gebruik te maken. In dat is een ratel ideaal. Hiermee bent u in staat om eenvoudig bouten, moeren en draadstangen monteren en weg te halen die tussen bepaalde onderdelen en sleuven zitten.

De werking

Deze apparaten hebben een ratelmechanisme, waarmee men bevestigingen kan weghalen en het is niet nodig om het apparaat los te maken en wederom te installeren. Het bevat een pal en een tandwiel. Zo’n mechanisme zorgt ervoor dat een achteruit beweging omgezet wordt in een doorgaande beweging. Hierbij zit de ratelkop goed verbonden als de sleutel daarna wordt geduwd, en deze zal worden gedraaid als het handvat de andere kant op wordt geduwd.

Wat voor typen ratels zijn er?

Als u een online bestelling uitvoert, moet u eraan denken dat deze artikelen andere kenmerken kunnen hebben:

  • De gebruikte materialen bij het maken van het gereedschap. Men maakt de kop vaak van chroom-vanadium staal of chroom-molybdeen. De handvatten kunnen van rubber, plastic of metaal zijn.
  • Het formaat van het vierkant dat voor de aandrijving zorgt. Het is mogelijk dat het 1/4, 3/8, 1/2, 3/4 of 1 inch is.
  • De lengte. Er bestaan apparaten die een lengte van 150, 200, 250 en 500 mm hebben.
  • De hoeveelheid tanden op het tandwiel. Meestal is dit 24, 32, 36, 48 of 72.
  • De eigenschappen van het mechanisme van de ratel. Het kan in 1 richting zijn, maar twee richtingen is ook mogelijk. Degene met 2 richtingen hebben een schakelaar om dat te doen.

In het assortiment ziet u versies die een andere structuur hebben. Ze hebben soms:

  • Een kop die flexibel is. Dit model kan dingen vast en losschroeven en het handvat kan men onder een hoek bewegen.
  • Handvat met telescopisch model. Deze kunt u gebruiken als u er niet goed bij kunt.
  • Koppel-indicator.

Adviezen voor de ingebruikname van ratels

Alleen apparaten die het goed doen moet u gebruiken. Als er een beschadiging is, moet u dit niet doen. Het apparaat met passen bij het formaat van de bevestiging.

Het is niet de bedoeling om dingen aan te draaien met het gereedschap bij en zeer hoog koppel. Als er te veel kracht wordt gezet, zou het gereedschap stuk kunnen gaan. Als u klaar bent met de klus, adviseert men om het apparaat af te nemen door middel van en droge en schone doek.

AutoDoc: slim online inkopen doen

U wilt in staat zijn om vlot en voordelig ratels en ander gereedschap aan te schaffen? Als u dit doet via onze online webshop heeft u ze binnen de kortste keren op de stoep staan. Om geld uit te sparen, kunt u gebruik maken van onze scherpe prijzen, daarnaast hebben we met regelmaat acties. Bestel alles bij AutoDoc en zie zelf de voordelen!

loader Even geduld, a.u.b....