Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
24 Artikelen

Soldeerbouten hebben als bedoeling om delen aan elkaar te smelter, dit gereedschap kan dat met tin, nikkel, koper en soldeer. Door middel van dit apparaat kan men een verbinding maken tussen kabels, buizen en geïntegreerde schakelingen. Tevens is het mogelijk om te vertinnen bij metaal.

Wat voor typen soldeerbouten zijn er?

  • Elektrische apparaten. Dit soort sluit men aan op het stopcontact of heeft een accu. De meeste modellen in assortiment gebruiken een stroom van 220 Volt maar we hebben ook modellen die u kunt aansluiten op de sigarettenaansteker. Die modellen hebben maar 12 of 24 Volt nodig. De apparaten gebruiken ongeveer 15 tot 40 Watt.
  • Soldeerbouten op gas. Dit soort modellen zijn voorzien van een element die warm wordt door een vuur. Als u hier gebruik van maakt, moet u erg oppassen.

Er zitten verschillen in de apparaten op de manier van werken en het gemaakte materiaal:

  • Nichroom. Er gaat een gelijk- of wisselstroom via een draad van nichroom om de warmte op te wekken, deze gat dan naar de soldeerbout. Deze modellen zijn niet duur en kenmerken zich doordat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en kunnen ook aardig wat hebben op mechanisch gebied.
  • Keramisch. Het element wat voor de verwarming zorgt in dit model is een keramische patroon die vastzit aan contacten onder hoge spanning. Deze modellen zijn erg snel warm en men kan het vermogen goed regelen. Het element die de verwarming verzorgt kan men niet zwaar belasten en is ook niet te verwisselen als het stuk is.
  • Inductie. Het werkende onderdeel wordt warm gemaakt door middel van een inductiespoel die een magnetisch veld en stroom onder inductie maakt. Dit soort soldeerbouten houden de temperatuur goed vast.
  • Impuls. Dit soort modellen maken een impulsstroom waardoor het onderdeel nagenoeg instant warm wordt. U kunt met deze niet lang aan een stuk werken.

Ingedeeld op design hebben we te maken met deze modellen:

  • Recht. Hiermee kunt lekker werken als u niet veel ruimte heeft.
  • Pistool. Voorzien van een handvat die onder een rechte hoek staat op de behuizing.
  • Soldeerstation. Het deel wat werkt aan dit model zit vast aan een regeleenheid.

De werking

Apparaten met elektriciteit zetten dit om in een thermische energie, en deze wordt overgezet aan de soldeerbout en het verwarmende onderdeel. Als het model een gascontainer heeft, wordt de tip van de soldeerbout warm gemaakt door de gasverbranding. Als men contact maakt met het deel wat u wilt solderen, zal de tip van de soldeerbout het soldeer laten smelten en dit blijft aan elkaar vastzitten als het afkoelt.

Adviezen voor de ingebruikname van soldeerbouten

Maak alleen gebruik van dit apparaat zoals de producent adviseert, en houd u aan de voorschriften. Als het gereedschap aan is, mag u deze niet alleen laten, en zet het niet aan in de buurt van brandbare materialen. Zorg dat de ruimte waarin u soldeert, goed ventileert. Maak gebruik van een masker.

Als u klaar bent met werken, laat het apparaat dan afkoelen, daarna moet u het pas opbergen. Zorg dat er geen vocht op het apparaat komt.

AutoDoc: slim online inkopen doen

Via de online webshop bent u in staat een soldeerbout aan te schaffen, alsmede vele andere spullen tegen scherpe prijzen. Met regelmaat acties, scherpe prijzen en de gratis bezorging – dit zijn onze grote pluspunten voor onze klanten. Spaar geld uit met AutoDoc – doe vandaag nog een aankoop online via de webshop.

loader Even geduld, a.u.b....