Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
58-9305
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Wanneer moet je een waterpomp van een auto vervangen?

Inschrijven
IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Voer uw e-mail in om ons laatste nieuws en tips te ontvangen:

Bij zijn werking is de waterpomp in de watergekoelde auto aan tal van belastingen onderhevig. Een defect gaat gepaard met aanzienlijke kosten. Op de hoogte zijn van de functie van het onderdeel, van de oorzaken en de kenmerken van een defect en van het juiste tijdstip voor vervanging bespaart je op de lange duur hoge uitgaven.

Functie

In een motor in bedrijf is het de taak van de waterpomp, de koelvloeistof door het koelsysteem van de auto te transporteren. Zo raakt het motorblok de operationele hitte kwijt. De koelvloeistof wordt in de radiateur voor auto door de lamellen geleid, alwaar het water tot een geringe temperatuur afkoelt. Rijwind en de radiateurventilator zorgen voor een luchtstroom langs de lamellen. In het kader van het kringloopsysteem wordt het koelwater vervolgens weer in de motor gevoerd, voordat het wederom in de radiateur terechtkomt en de procedure zich herhaalt. Een deel van het koelwater wordt in het interieur van de auto eventueel ook voor verwarmingsdoeleinden gebruikt.

Er moet verschil worden gemaakt tussen de mechanische waterpomp, waarvan de benodigde draaibeweging door de motor wordt verzorgd, en de elektrische pomp, die ook zonder motoraandrijving functioneert. Het mechanische exemplaar bevindt zich uit hoofde van zijn afhankelijkheid van de motor aan de voorkant ervan.

Defecten: oorzaken en symptomen

Thermische zowel als mechanische stress vormen een bedreiging voor de pomp. Defecten treden vaak op omwille van een combinatie van deze belastingen

Defecten: oorzaken en symptomen

Een waterpomp gaat tevens kapot wanneer het koelwater niet voldoende antivries bevat, aangezien dit middel ook roestwerend werkt. Bij een te lage concentratie loop je het risico dat de hierdoor getroffen onderdelen verroesten. Ook een te lang stilstaan van de auto doet de pomp geen goed. Tegenwoordig worden waterpompen als onderhoudsarm beschouwd. Op bepaalde defecten moet je echter beter bedachtzaam zijn. Daarom bevelen autowerkplaatsen een vervanging van het onderdeel aan bij elke vernieuwing van de distributieriem van de auto.

Er zijn tal van symptomen die duiden op een kapotte waterpomp. Een duidelijk teken is een hogere motortemperatuur. Verlies van koelmiddel is tevens een signaal. Sporen van gelekte koelvloeistof op de motor is een aanwijzing voor een defecte dichting. In dit geval moeten pakkingen of direct in de buurt liggende aansluitingen worden vernieuwd.

Moeilijker te duiden symptomen zijn ongewone geluiden van de pomp, aangezien het motorlawaai deze al gauw overstemt. Het gaat om slepende geluiden die op een defecte as van de pomp, of om een verkeerde montage van het onderdeel wijzen. Hier gaat het om een mechanisch defect, die een vervanging onvermijdelijk maakt.

Gevolgen

Een direct gevolg van een defect is een onderbreking of belemmering van de koelingskringloop. Dit heeft een oververhitting van de motor als gevolg. Wanneer je vermoedt dat het onderdeel defect is, houd een oog op de temperatuurwijzer op het dashboard zodat je de motor tijdig uitschakelt. Het oververhitten van de motor leidt al heel snel tot ernstige schade. Doorrijden met een kapotte waterpomp kan enkel in noodgevallen plaatsvinden, waarbij het bijvullen van koelvloeistof voor auto of het laten afkoelen van de motor kortdurende oplossingen zijn.

Gevolgen

Vervanging

Wanneer symptomen van defect zich voordoen is vervanging van de pomp dringend aanbevolen ten einde kostbare motorschade te vermijden. De demontage en plaatsing van een nieuw onderdeel zijn behoorlijk arbeidsintensief en werk voor de specialist. Naar de vakgarage dus. Wil je de hoge prijs van een onderdeel van de garage vermijden een zelf een nieuwe waterpomp kopen voor de auto, is het belangrijk dat je een identieke pomp kiest. De minste afwijking bij plaatsing kan een voortijdige storing van het nieuwe onderdeel en overbodige kosten - alsook in het ergste geval verdere schade - veroorzaken. Het hangt ook van het merk auto af en hoe het onderdeel is ingebouwd, doch reken op zeker € 350 - € 700 voor de vervanging.

De beste producten op dit gebied:

Populaire posts