0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Dunlop Personenwagen Banden

De keuze van onze klanten

van dit seizoen
Kies uit 700 hoogwaardige Dunlop banden!
Resultaten per pagina: 20

De Amerikaanse firma Goodyear Tire & Rubber Company produceert banden van het merk Dunlop. Dit bedrijf staat in Akron, Ohio. Dunlop is de officiële leverancier van banden voor verschillende autosportevenementen: het Britse Touring Car Championship (sinds het jaar 2003), het V8 Supercars Championship (sinds het jaar 2002), en de Europese Le Mans Series (sinds het jaar 2015).

Vijf feiten over de fabrikant

 1. Dit bedrijf bestaat sinds de oprichting in het jaar 1888 in het Ierse Belfast. Het design van de eerste banden was gebaseerd op een innovatie van John Boyd Dunlop, een dierenarts die een uit aan elkaar gelijmde stukken binnenband voor het wiel van een fiets op had gevuld met lucht.
 2. Dunloop heeft productievestigingen in 22 landen. Het bedrijf produceert rond de 200 miljoen banden op jaarbasis.
 3. Deze producten maken deel uit van het hoogste prijssegment, en ze zijn verkrijgbaar in Oceanië, Afrika, Azië, Europa, en de Verenigde Staten.
 4. Al meer dan honderd jaar rijden er racewagens op banden van Dunlop. De winnaar van de rally Paris-Vienna in het jaar 1902 reed op banden van Dunlop. Hetzelfde gold voor de winnaars van de 24 Hours of Le Mans races in de jaren 1951, 1953, 1955, 1956, en 1957.
 5. Toen het bekende Amerikaanse tijdschrift “Car and Driver” in het jaar 2009 negen tests uitvoerde, slaagden de banden van Dunlop met de hoogste score voor iedere test.

Soorten banden van Dunlop voor personenwagens

 • Direzza. Dit is een type zomerband. Het grote contactvlak zorgt voor een betere grip op het wegdek. De harde blokken in de schouderzones zorgen voor een meer stabiele ligging van de wagen bij het uitvoeren van manoeuvres.
 • Graspic. Dit type winterband bevat onder andere siliciumdioxide. Het kan goed tegen slijtage en blijft zelfs bij hele lage temperaturen elastisch.
 • SP. Dit type all-seasonband heeft een asymmetrisch patroon van het loopvlak. Dit zorgt voor een vlotte afvoer van modder en water, en een vermindering van het lawaai, en het gaat ook langer mee.
 • SP Sport. Dunlop verkoopt ook zomerbanden en all-seasonbanden voor personenwagens. Deze bieden een bijzonder goede grip bij hoge snelheden, omdat de samenstelling ook siliciumdioxide bevat.
 • SP Sport Maxx. De productie van deze zomerband bestaat onder andere uit toepassing van de Multi-Radius Tread-technologie, waardoor de wagen zeer goede tractie krijgt op zowel natte als droge ondergronden. Sommige modellen worden ook bewerkt met de Twin Hydro Paddle-technologie, ter bevordering van de afvoer van water, en de Multi-Pitch Tread Design- en 5-Pitch-technologieën, welke onder andere leiden tot minder lawaai.
 • SP Winter Sport. Deze winterband biedt goede prestaties van de remmen op bevroren ondergronden. Het directionele patroon van het loopvlak zorgt voor een kleinere kans op watergladheid. Bepaalde modellen krijgen ook het 4D Sipe-systeem met meer insnijdingen voor een kortere remafstand.
 • Sport Maxx RT en Race. Dit type band past op een racewagen. De grote blokken in de schouderzones zorgen voor een stabiele ligging van de wegen bij het nemen van bochten.
 • Signature. Dit is een all-seasonband met Evaqua Grooves-technologie voor een kleinere kans op watergladheid, en VersaLoad-technologie voor snellere reacties op bewegingen van het stuur.
 • Winter Maxx. Dit type winterband bestaat uit NanoFit-rubber dat lang mee gaat. Het biedt uitstekende grip op besneeuwde en bevroren ondergronden.

Autodoc.be: de grote online shop voor banden voor personenwagens

Als u klant wordt bij Autodoc.be, kan u snel voordelig geprijsde banden van Dunlop voor personenwagens aanschaffen. We verkopen al onze producten tegen aantrekkelijke prijzen. Bestel gelijk online op onze website of via onze applicatie voor smartphones, en betaal niet langer teveel voor de banden van uw voertuig.

loader Even geduld, a.u.b....