Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
25-5160
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Inschrijven
IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Voer uw e-mail in om ons laatste nieuws en tips te ontvangen:

Auto motor

CRD

De autofabrikanten Chrysler en Jeep maken gebruik van een motor op diesel genaamd CRD. Dit type motor is uitgerust met een turbolader en een Common Rail-systeem met een directe injectie van de brandstof.

Lees meer
VCDi

Dit is een innovatieve motor de beschikt over een turbolader. Wat eraan opvalt is het Common Rail-systeem met de directe injectie van brandstof. De meeste modellen van Chevrolet maken gebruik van deze motor.

Lees meer

Auto remmen

De remklauw blokkeert: hoe kan dit voorkomen worden

Trekt uw wagen naar één kant bij het remmen of doet het voertuig er langer over om stil te komen te staan? Vergt het indrukken van het rempedaal meer kracht dan vroeger? Is er een brandlucht nadat er geremd is? Trekt de auto langzamer op en werkt deze slechter in stationaire stand? Dan kan er sprake zijn van problemen met de remklauw.

Lees meer
Hoe kiest u de juiste remblokken?

Het remsysteem is grotendeels verantwoordelijk voor de veiligheid van alle inzittenden, en de remblokken zijn daarvan een belangrijk onderdeel. Neem daarom een verstandige keuze. Wij kunnen u helpen bij met maken van de beste keuze.

Lees meer

Tips

Hoe een versleten koppeling te herkennen: symptomen en testen

De koppeling is wellicht het meest belaste onderdeel van de aandrijving omwille van trillingen, druk en wrijvingshitte. Wanneer deze kapot gaat, is dit vaak een gevolg van het rijgedrag van de bestuurder.

Lees meer
Distributieriem vervangen: wat is de vervangingsinterval en wat is de prijs voor vervanging

De distributieriem verbindt de krukas met de nokkenas auto en zorgt voor de juiste afstelling van de zuigers en kleppen. Gaat de riem kapot tijdens het rijden en de nokkenas blijft hangen, slaat de zuiger tegen een cilinderklep met ernstige motorschade als gevolg.

Lees meer

Populaire auto-onderdelen

Startmotor kapot: wat zijn de symptomen en hoe hem te vervangen

De auto is zo'n ding waarvan je het als vanzelfsprekend beschouwt, dat hij het doet. Dan is het een vervelende verrassing wanneer je de sleutel omdraait - of op de startknop drukt - en er gebeurt niets. Het eerste waar je aan denkt, is de accu. Die is inderdaad vaak de hoofdschuldige van startproblematiek, zeker in de winter. Wanneer je echter wel stroom krijgt, ligt het wellicht eerder aan de startmotor. Storingen van dit onderdeel zijn tegenwoordig wel vaker aan de orde. De oorzaak daarvan ligt in de brandstofefficiënte stop/starttechnologie in nieuwe wagens. Deze technologie belast de starter tijdens het rijden, waardoor een storing waarschijnlijker wordt, alsook de noodzaak voor een vervanging.

 
Lees meer
Koelvloeistof voor de motor: welke soorten en hoe deze te vervangen

Een auto heeft motorolie, brandstof en een goede koelvloeistof nodig voor een duurzame, betrouwbare werking. Dat het koelwater net zo belangrijk en onmisbaar is voor de motor, wordt wel eens vergeten.

Lees meer

Woordenboek

Nieuws

Diagnostiek