• SHOP
  • CLUB
Premiumaccount uitproberen
0
Mijn garage
Voertuig toevoegen
0
Artikelen #12-4362
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Auto remmen

Wat zijn de kosten van remblokken vervangen?

De veiligheid van je remsysteem is een voorwaarde voor verantwoord weggebruik. Tevens zijn remmen de meest belaste onderdelen in je auto. Bij goed onderhoud hoort regelmatige controle van het systeem, dat maar zo goed is als zijn onderdelen. In dit artikel gaan we in op de kosten voor het vervangen van remblokken van auto's.Ook geven we een indicatie van hoe lang deze meegaan.

Lees meer

Wat zijn de kosten van remschijven vervangen?

Versleten remschijven veroorzaken uiterst onaangename geluiden. Veel erger is echter het daarmee gepaard gaande verlies van remvermogen. Het spreekt vanzelf dat dit een ernstig veiligheidsrisico inhoudt. Lees in dit artikel meer over het vervangen van remschijven van de auto en over de kosten die dit met zich meebrengt.

Lees meer

Tips

Auto-elektronica

Lambdasonde: werking, symptomen van defect en hoe hem te vervangen

Lager brandstofverbruik en een schoner milieu staan hoog in het vaandel bij moderne auto's. Een efficiënt gebruik van de brandstof is daarbij een harde voorwaarde. Het sleutelonderdeel hierbij is de lambdasonde (lambdasensor of zuurstofsensor), die het zuurstofgehalte in de uitstoot meet.

Lees meer

De rol van het start-stopsysteem

Door middel van de constante ontwikkeling van nieuwe technologieën ter verbetering van de prestaties van de motor en andere onderdelen, gaan het verbruik van de brandstof en de uitstoot van schadelijke stoffen naar beneden. Één van de meest baanbrekende innovaties op dat vlak is de ontwikkeling van het start-stopsysteem, wat refereert aan het systeem dat ervoor zorgt dat de motor afslaat wanneer de wagen even stilstaat,bijvoorbeeld voor een stoplicht of in een file. We leggen graag uit hoe dit systeem werkt, en wat er zoal voordelig en nadelig aan is.

Lees meer

Populaire auto-onderdelen

Brandstoffilter verstopt: wat zijn de symptomen en hoe hem te vervangen

Een brandstoffilter zit in elke auto om de deeltjes te verwijderen die tot blijvende schade aan je motor kunnen leiden. Het filter moet met regelmaat worden vervangen om problemen die het vermogen, de betrouwbaarheid en de brandstofzuinigheid van de auto compromitteren, te vermijden. Lees in dit artikel wanneer je het filter moet vervangen en hoe je merkt dat hij is verstopt.

Lees meer

Versnellingsbak

Wat kost het om de koppeling te vervangen?

De koppeling is een traditioneel slijtageonderdeel van een auto. Normaal gesproken is hij na 80.000 - 100.000 gereden kilometers aan vervanging toe. Als hij niet al te zwaar wordt belast, kan de assemblage zelfs 150.000 kilometer meegaan. Wanneer het echter tijd is om de koppeling van de auto te vervangen, kunnen de kosten behoorlijk oplopen.

Lees meer

Woordenboek

Airconditioning voor auto's

Nieuws

Diagnostiek

Auto motor

CRD

De autofabrikanten Chrysler en Jeep maken gebruik van een motor op diesel genaamd CRD. Dit type motor is uitgerust met een turbolader en een Common Rail-systeem met een directe injectie van de brandstof.

Lees meer

VCDi

Dit is een innovatieve motor de beschikt over een turbolader. Wat eraan opvalt is het Common Rail-systeem met de directe injectie van brandstof. De meeste modellen van Chevrolet maken gebruik van deze motor.

Lees meer
Inschrijven in op onze nieuwsbrief

Voer uw e-mail in om ons laatste nieuws en tips te ontvangen: