• SHOP
  • CLUB
Premiumaccount uitproberen
0
Mijn garage
Voertuig toevoegen
0
Artikelen #77-1952
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Auto motor

CRD

De autofabrikanten Chrysler en Jeep maken gebruik van een motor op diesel genaamd CRD. Dit type motor is uitgerust met een turbolader en een Common Rail-systeem met een directe injectie van de brandstof.

Lees meer

VCDi

Dit is een innovatieve motor de beschikt over een turbolader. Wat eraan opvalt is het Common Rail-systeem met de directe injectie van brandstof. De meeste modellen van Chevrolet maken gebruik van deze motor.

Lees meer

Auto remmen

De remklauw blokkeert: hoe kan dit voorkomen worden

Trekt uw wagen naar één kant bij het remmen of doet het voertuig er langer over om stil te komen te staan? Vergt het indrukken van het rempedaal meer kracht dan vroeger? Is er een brandlucht nadat er geremd is? Trekt de auto langzamer op en werkt deze slechter in stationaire stand? Dan kan er sprake zijn van problemen met de remklauw.

Lees meer

Hoe kiest u de juiste remblokken?

Het remsysteem is grotendeels verantwoordelijk voor de veiligheid van alle inzittenden, en de remblokken zijn daarvan een belangrijk onderdeel. Neem daarom een verstandige keuze. Wij kunnen u helpen bij met maken van de beste keuze.

Lees meer

Tips

Auto-elektronica

Lambdasonde: werking, symptomen van defect en hoe hem te vervangen

Lager brandstofverbruik en een schoner milieu staan hoog in het vaandel bij moderne auto's. Een efficiënt gebruik van de brandstof is daarbij een harde voorwaarde. Het sleutelonderdeel hierbij is de lambdasonde (lambdasensor of zuurstofsensor), die het zuurstofgehalte in de uitstoot meet.

Lees meer

De rol van het start-stopsysteem

Door middel van de constante ontwikkeling van nieuwe technologieën ter verbetering van de prestaties van de motor en andere onderdelen, gaan het verbruik van de brandstof en de uitstoot van schadelijke stoffen naar beneden. Één van de meest baanbrekende innovaties op dat vlak is de ontwikkeling van het start-stopsysteem, wat refereert aan het systeem dat ervoor zorgt dat de motor afslaat wanneer de wagen even stilstaat,bijvoorbeeld voor een stoplicht of in een file. We leggen graag uit hoe dit systeem werkt, en wat er zoal voordelig en nadelig aan is.

Lees meer

Populaire auto-onderdelen

Brandstoffilter verstopt: wat zijn de symptomen en hoe hem te vervangen

Een brandstoffilter zit in elke auto om de deeltjes te verwijderen die tot blijvende schade aan je motor kunnen leiden. Het filter moet met regelmaat worden vervangen om problemen die het vermogen, de betrouwbaarheid en de brandstofzuinigheid van de auto compromitteren, te vermijden. Lees in dit artikel wanneer je het filter moet vervangen en hoe je merkt dat hij is verstopt.

Lees meer

Versnellingsbak

Woordenboek

Airconditioning voor auto's

Nieuws

Diagnostiek

Inschrijven in op onze nieuwsbrief

Voer uw e-mail in om ons laatste nieuws en tips te ontvangen: