Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
74-3934
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Inschrijven
IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Voer uw e-mail in om ons laatste nieuws en tips te ontvangen:

Populaire auto-onderdelen

De symptomen van versleten bougies

Bougies zijn de kernonderdelen van de ontsteking in de automotor. Ze genereren een vonk van hoge spanning tussen hun terminals, die wordt gebruikt voor de ontsteking van de brandstof. Wanneer ze het laten afweten, houdt je motor het ook voor gezien of werkt hij niet langer efficiënt. Mettertijd kunnen de onderdelen vervuild raken met afzettingen van de verbrande brandstof, waardoor de elektroden bedekt worden met koolstof. Door het herhaaldelijk vonken raken ze versleten. De afstand die de vonk moet afleggen tussen de elektroden, wordt groter. Dit vereist meer vermogen van de accu, dat niet altijd beschikbaar is. Een aantal signalen wijzen erop dat deze kleine, doch voor de motor zo vitale onderdelen niet meer naar behoren functioneren.

Lees meer
Startmotor kapot: wat zijn de symptomen en hoe hem te vervangen

De auto is zo'n ding waarvan je het als vanzelfsprekend beschouwt, dat hij het doet. Dan is het een vervelende verrassing wanneer je de sleutel omdraait - of op de startknop drukt - en er gebeurt niets. Het eerste waar je aan denkt, is de accu. Die is inderdaad vaak de hoofdschuldige van startproblematiek, zeker in de winter. Wanneer je echter wel stroom krijgt, ligt het wellicht eerder aan de startmotor. Storingen van dit onderdeel zijn tegenwoordig wel vaker aan de orde. De oorzaak daarvan ligt in de brandstofefficiënte stop/starttechnologie in nieuwe wagens. Deze technologie belast de starter tijdens het rijden, waardoor een storing waarschijnlijker wordt, alsook de noodzaak voor een vervanging.

 
Lees meer

Tips

Kapotte ABS-sensor: wat zijn de symptomen en kosten voor vervanging

Het ABS-systeem houdt de auto stabiel tijdens het remmen. Als onderdeel van dit systeem registreert de ABS-sensor de draaisnelheid van het wiel. Daarom heet hij ook wel wielsnelheidssensor. De meeste systemen voorzien in een sensor voor elk wiel. In dit artikel gaan we in op de werking van de sensor, bespreken we de symptomen van een defect onderdeel, en hoe je het kunt vervangen.

Lees meer
Distributieriem vervangen: wat is de vervangingsinterval en wat is de prijs voor vervanging

De distributieriem verbindt de krukas met de nokkenas auto en zorgt voor de juiste afstelling van de zuigers en kleppen. Gaat de riem kapot tijdens het rijden en de nokkenas blijft hangen, slaat de zuiger tegen een cilinderklep met ernstige motorschade als gevolg.

Lees meer

Nieuws

Woordenboek

CRD

De autofabrikanten Chrysler en Jeep maken gebruik van een motor op diesel genaamd CRD. Dit type motor is uitgerust met een turbolader en een Common Rail-systeem met een directe injectie van de brandstof.

Lees meer
VCDi

Dit is een innovatieve motor de beschikt over een turbolader. Wat eraan opvalt is het Common Rail-systeem met de directe injectie van brandstof. De meeste modellen van Chevrolet maken gebruik van deze motor.

Lees meer

Diagnostiek

Vloeistof voor de stuurbekrachtiging: Hoe kiest u en vervangt u deze?

Zolang het rembekrachtigingssysteem geen lekkages heeft gaat het in principe even lang mee als het voertuig zelf. Olie van lage kwaliteit of een te vroege vervanging van de olie kan problemen veroorzaken voor uw stuurbekrachtiging. We leggen u graag uit hoe u dit kunt voorkomen, en hoe u de beste hydraulische vloeistof voor uw systeem kiest en vervangt.

Lees meer
Oververhitte remschijven: aanwijzingen, redenen en probleemoplossing

Oververhitting is één van de meest voorkomende remschijfproblemen. Zodra de schijven de kritieke waarden bereiken kan de voering van de rem op de schijf beginnen te glijden, waardoor het remsysteem minder efficiënt wordt.

Lees meer