Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

All Season banden

Fabrikanten
Kies uit 700 hoogwaardige Vier seizoenen banden!
Resultaten per pagina:

Een all-seasonband voor een personenwagen is bedoeld voor gebruik in omgevingen waar de zomers koel en de winters droog zijn. De ideale gebruikstemperatuur voor dit type band ligt tussen de -7 graden Celsius en de +20 graden Celsius.

Wat is er voordelig aan dit type band?

Dankzij dit type band is het niet nodig om constant de temperatuur van de omgeving in de gaten te houden in verband met vervanging van de banden. Deze banden kunnen het hele jaar door gebruikt worden. U hoeft ook minder vaak een aankoop van nieuwe banden te plannen en u hoeft ze niet op te slaan. De snelheidsindex van uw voertuig wordt niet aangetast door het gebruik van all-seasonbanden. Ze maken ook minder lawaai dan winterbanden. Het patroon van het loopvlak zorgt ook voor een goede grip op zowel droge als gladde ondergronden. De kans op watergladheid is kleiner, omdat water en smeltende sneeuw snel worden afgevoerd. Een all-seasonband bestaat uit harder materiaal dan een winterband en bezit aanvullende verbindingen van silicium om de tractie van het voertuig te verbeteren.

Zes feiten in verband met het kiezen en aanschaffen

  1. Er bestaan verschillende soorten loopvlakken:
    • Symmetrisch. Niet-directionele patronen zorgen ervoor dat de grip onder alle omstandigheden behouden blijft. Directionele patronen zorgen voor een vlotte afvoer van sneeuw en water, wat hen geschikt maakt voor gebruik op natte ondergronden.
    • Asymmetrisch. Dankzij dit design heeft het voertuig ook bij het uitvoeren van manoeuvres een uitstekende wegligging en biedt het een hoger akoestisch comfortniveau.
  2. Let bij het aanschaffen van all-seasonbanden voor personenwagens ook goed op de markeringen. De breedte wordt als eerst aangegeven. Zolang het toegelaten wordt door de fabrikant van het voertuig kunnen de standaardbanden worden vervangen door bredere banden, met een betere wegligging als gevolg. Het verbruik van brandstof is echter efficiënter wanneer er smallere banden worden gebruikt
  3. Denk na over de hoogte van de dwarsdoorsnede. Mits de fabrikant van de wagen in kwestie het toelaat, kunnen er banden met een hoger of een lager profiel worden geïnstalleerd. Een laag profiel biedt betere wegligging wanneer er manoeuvres worden uitgevoerd, terwijl een hoog profiel minder lawaai maakt en trilling beter absorbeert. 
  4. De snelheidsindex is zeer belangrijk wanneer u sportief rijdt en een wagen met een krachtige motor bezit. Waar veel winterbanden niet geschikt zijn voor hard rijden, kunnen all-seasonbanden tot wel 240 kilometer per uur weerstaan.
  5. Met behulp van onze website en onze professionele medewerkers kan u meer te weten komen over de grip van de banden op natte ondergronden. De markering A geeft de kortste remafstand aan, de markering F de langste.
  6. Let goed op de vervaldatum van de banden. Over het algemeen gaat een band zo’n vijf jaar, geteld van de datum van productie.

Autodoc.be: de grote online shop voor all-seasonbanden voor personenwagens

Met behulp van onze overzichtelijke website en vloeiende applicatie voor smartphones kan u in een mum van tijd all-seasonbanden voor uw wagen bestellen. Onze prijzen zijn laag en dankzij onze regelmatige aanbiedingen bespaart u nog meer geld op uw aankopen. U kan altijd terecht bij onze vriendelijke medewerkers om u te helpen bij het bestellen van uw items en met de verzending van uw pakket.