Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Winterbanden

Fabrikanten
Kies uit 697 hoogwaardige Winterbanden!
Resultaten per pagina:

Een winterband voor een personenwagen behoudt de elasticiteit wanneer het vriest en de dichtheid wanneer het begint te dooien. Ze zijn geschikt voor gebruik in omgevingen met een temperatuur van minder dan zeven graden Celsius. Aangezien er slijtage optreedt bij contact met heet asfalt, dient dit type band niet bij warm weer gebruikt te worden.

Wat is er voordelig aan dit type band?

In landen waar het niet toegelaten is om met all-seasonbanden te rijden, is dit type band vrijwel onmisbaar. Het rubberen mengsel bevat ook andere speciale toevoegingen, waaronder olie van koolzaad. Op deze manier wordt de band zachter met een betere grip op het wegdek als resultaat. Waar de diepte van het profiel van een zomerband over het algemeen niet meer dan acht millimeter bedraagt, is het profiel van een winterband tussen acht en tien millimeter diep. Voor de verwijdering van smeltende sneeuw heeft het loopvlak van een winterband een patroon met grote groeven. Zelfs op besneeuwde ondergronden wordt de remafstand op deze manier korter. Daarnaast bevordert het ook de wegligging van de wagen op besneeuwde en bevroren ondergronden. Een winterband met spikes biedt nog betere grip op het wegdek. Spikes zijn echter niet in ieder land in overeenkomst met de wet.

Zes nuttige feitjes voor het kiezen en aanschaffen van winterbanden

 1. Het is van groot belang om rekening te houden met het klimaat in welke de banden gebruikt gaan worden wanneer u nieuwe banden gaat kopen. De volgende modellen zijn verkrijgbaar:
  • Het Europese model. Dit type band is geschikt voor milde wintermaanden waarin het regelmatig dooit. Dankzij de vele kleine groeven wordt natte en smeltende sneeuw zeer vlot afgevoerd. De groeven voor de afvoer bevinden zich aan de randen van iedere band. Één van de grote voordelen van een dergelijke band is dat er zeer hard mee kan worden gereden.
  • Het Scandinavische model. Dit type winterband voor een personenwagen is geschikt voor meer extreme klimaten met lage temperaturen, sneeuw op de weg, en algemene gladheid. De blokken van het profiel hebben over het algemeen golvende randen, terwijl de randen van de groeven verscherpt zijn. Op deze manier hebben de banden een goede grip op besneeuwde of bevroren ondergronden.
 2. Als u erover denkt om winterbanden met spikes aan te schaffen, wees dan zeker dat dit soort banden wettelijk toegelaten is in het land waar de banden gebruikt zullen worden. In bepaalde landen is het zelfs in de winter verboden om banden met spikes te gebruiken. Zowel banden met als zonder spikes hebben pluspunten. Een band zonder spikes veroorzaakt geen schade aan de wegen, maakt weinig lawaai wanneer er gereden wordt, en leidt tot een efficiënter verbruik van de brandstof. Het is mogelijk om banden te kopen waarop spikes kunnen worden gemonteerd (en ook weer afgenomen). Dat dient dan wel bij een garage te gebeuren. Een band met spikes verkort de remafstand en zorgt voor een zeer goede grip op gladde ondergronden. Op normaal en droog asfalt heeft dit type band echter geen goede grip. Er bestaan verschillende soorten spikes:
  • MD - kunststof met verharde kern;
  • OD - met ovaalvormige basis;
  • DD - rand van diamant en een pin de vorm van een rechthoek;
  • SD - met verharde kern;
  • AD - van aluminium.
 3. Let op het patroon van het loopvlak. Directionele patronen voeren bijvoorbeel water goed af, waardoor de kans op watergladheid kleiner wordt. Niet-directionele patronen veroorzaken dan weer minder lawaai.
 4. Mits de fabrikant van uw voertuig het toelaat, is het verstandig om voor smallere banden met een hoog profiel te gaan. Deze zijn beter in het voorkomen van slippen en zorgen voor een snelle verwijdering van smeltende sneeuw.
 5. Vervang alle banden tegelijk. Schaf daarnaast ook een reserveband aan.
 6. Let goed op de vervaldatum van de banden. Ook wanneer een band niet gebruikt wordt, ligt de levensduur ervan rond de twee à vijf jaar, geteld van de datum van productie.

Autodoc.be: de grote online shop voor winterbanden voor personenwagens

Wij verkopen zeer voordelig geprijsde winterbanden voor personenwagens via onze website. Met behulp van onze regelmatige aanbiedingen kan u nog meer geld besparen op uw aankopen. Als u op zoek bent naar hoogstaande banden met lage prijzen, bestel dan gelijk bij Autodoc.be.