0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Hankook Personenwagen Banden

Kies uit 700 hoogwaardige Hankook banden!
Resultaten per pagina: 20

Banden van Hankook voor personenwagens worden geproduceerd door de Koreaanse firma met dezelfde naam. Het bedrijf heeft productievestigingen in de Verenigde Staten, Hongarije, Indonesië, China, en Zuid-Korea. Banden van Hankook behoren sinds het jaar 2012 tot de basisuitrusting van de BMW 3-serie. Een jaar later begon Hankook ook met het leveren van originele componenten voor de Mercedes-Benz S-klasse.

Vijf feiten over de fabrikant

 1. Hankook is actief sinds het jaar 1941. Destijds heette het bedrijf nog Chosun Tire Company. De firma was de eerste Koreaanse specialist op het gebied van de productie van banden.
 2. Hankook-producten worden in meer dan 180 landen ter wereld verkocht. De firma heeft kantoren staan in Afrika, de Verenigde Staten, Azië, en Europa.
 3. Op de lijst van grootste fabrikanten van banden staat Hankook op de zevende plek. De firma maakte 104 miljoen banden in het jaar 2017.
 4. De banden van Hankook maken deel uit van het middensegment qua prijs.
 5. Hankook bezit meerdere laboratoria verspreid over de hele wereld, onder andere in Duitsland en Japan.

Soorten banden van Hankook voor personenwagens

Als u op zoek bent naar banden van Hankook is het goed om te weten dat de firma zeer veel verschillende lijnen produceert:

 • Kinenergy Eco en Eco2. Dit zijn banden voor in de zomer waarmee een lager verbruik van brandstof kan worden gerealiseerd. Andere voordelen aan dit type band zijn onder andere het mindere lawaai en de lagere rolweerstand.
 • Kinergy 4S. De banden uit deze lijn zijn geschikt voor alle seizoen en beschikken over een loopvlak met een asymmetrisch patroon. Ze bieden een goede grip op zowel natte als besneeuwde ondergronden.
 • Kinergy 4S2. Dit type all-seasonband biedt zeer goede tractie wanneer het kouder is buiten en een vlotte afvoer van water. Daarnaast verkort het ook de remafstand.
 • Ventus. Dit type zomerband wordt onderverdeeld in verschillende soorten:
  • S1 evo. Dit type band is bedoeld voor sportwagens. De kabels van nylon en staal maken deze banden kwalitatief hoogstaand. Deze banden verdelen ook de druk gelijkmatig wanneer er gemanoeuvreerd wordt. 
  • S2 evo2. Dit type band reageert snel op bewegingen van het stuur en geleidt hitte zeer goed.
  • Prime2. Het loopvlak heeft het patroon van de tanden van een Jaguar teneinde betere grip op het wegdek te verkrijgen.
  • Prime3. Deze banden wegen weinig, hebben een frame dat lang mee gaat, en werken op een veilige manier wanneer er hard gereden wordt. Deze band werd in het jaar 2018 door de redacteurs van het autoblad Auto Bild uit Duitsland getest en uitgeroepen tot beste band. De experts vonden onder andere de korte remafstand opvallend.
 • Optimo 4S. Deze all-seasonband heeft bredere gordels van staal om het design te verstevigen.
 • Optimo K415. Het is vooral de middelste rib die opvalt aan dit type band. Deze rib bevordert zowel de remprestaties als de bestuurbaarheid van het voertuig.
 • Optimo K715. De wagen ligt stabieler op de weg met dit type band, dankzij de verstevigde schouderzones.
 • Winter i*cept. Zelfs bij heel koud weer behoudt dit type band de belangrijke eigenschappen. Er bestaan de volgende ontwerpen:
  • Evo. De 3D-lamellen zorgen ervoor dat het risico op slippen lager wordt op besneeuwde of bevroren wegen.
  • RS. Vooral het hoge akoestische comfort en het lagere verbruik van de brandstof zijn voordelen van dit type band.
  • RS2. Dit type band voert water op een efficiënte manier af en verkleint de kans op watergladheid.
  • Evo2. Dankzij de bredere schouderzones reageert dit type band zeer snel op bewegingen van het stuur.

Autodoc.be: de grote online shop voor banden voor personenwagens

Voor voordelig geprijsde banden van Hankook voor personenwagens bent u bij Autodoc.be op de juiste plek. Door u op te geven voor onze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van onze regelmatige aanbiedingen en kan u nog meer geld besparen op uw aankopen.

loader Even geduld, a.u.b....