0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Michelin Personenwagen Banden

Kies uit 700 hoogwaardige Michelin banden!
Resultaten per pagina: 20

Banden van Michelin voor personenwagens worden gemaakt door een firma uit het Franse Clermont-Ferrand met de dezelfde naam. Michelin heeft veel uitvindingen op hun naam, waaronder radiaalbanden.

Zeven feiten over de fabrikant

 1. De broers Edouard Etienne en André Michelin richtten de firma op in het jaar 1889.
 2. Tegenwoordig heeft Michelin meer dan zestig fabrieken verspreid over zeventien landen.
 3. Per jaar maakt Michelin meer dan 160 miljoen banden voor personenwagens. Rond de veertig procent hiervan komt terecht op de Europese markten.
 4. Michelin is een voorloper op het gebied van milieuvriendelijke banden die het verbruik van brandstof doen dalen.
 5. Het Total Performance-concept, een combinatie van bevindingen afkomstig uit de interne laboratoria, is de basis voor alle producten.
 6. Producten van Michelin maken deel uit van het hoogste prijssegment, onder andere door de hoge veiligheid die ze bieden.
 7. Naast het produceren van banden brengt Michelin ook de wereldberoemde restaurantgids, de “Rode Gids” of “Le Guide Rouge” in het Frans, uit. Dit doet het bedrijf al sinds het jaar 1900.

Soorten banden van Michelin voor personenwagens

 • Zomerbanden. Hieronder staan de meest verkochte modellen:
  • Energy XM2. Dit type band is extra sterk en voert dankzij de bredere groeven met variërende diepte vlot water af. Het heeft ook een positief effect op het verbruik van de brandstof.
  • Energy Saver. Het verbruik van brandstof daalt met dit type band, dankzij de unieke samenstelling van het rubberen mengsel genaamd Eco Grip. Met een groot contactvlak bieden deze banden ook zeer goede grip.
  • Primacy4. Vergelen met een analoog model heeft dit type band groeven voor de afvoer van water die 22 procent breder zijn. Zo wordt de kans op watergladheid een stuk kleiner. Dit type komt ook met een indicator die de slijtage van de band aangeeft.
  • Pilot Sport4, Cup 2, en Sport4S. Deze modellen zijn bedoeld voor sportwagens. Vaak kunnen ze snelheden tot wel 300 kilometer weerstaan. Ze bieden zeer goede bestuurbaarheid en uitstekende prestaties van de remmen, dankzij de gebruikte vezels van nylon en metaal.
 • Winterbanden. Hieronder staan de meest verkochte modellen:
  • Pilot Alpin. Dit type band beschikt over drie, in een hoek geschikte bladen van verschillende formaten. Dit bevordert de snelle afvoer van sneeuw en geeft het voertuig een betere grip.
  • Pilot Alpin 5. Dit type band biedt een kortere remafstand op gladdere ondergronden. Dankzij de extra lagen van het rubberen mengsel is het ook bestand tegen slijtage.
  • Alpin 6. De groeven van dit type band vallen op, omdat ze uitzetten wanneer er sneeuw moet worden afgevoerd. Dit zorgt voor een behoud van de eigenschappen van de band, zelfs wanneer deze aan slijtage lijdt.
  • X-Ice 3. De grote hoeveelheid blokken van het profiel zorgen ervoor dat het voertuig snel kan optrekken en hard kan remmen op besneeuwde ondergronden.
  • X-Ice North 4. Dit type band heeft spikes van staal en is bedoeld voor gebruik op gladde wegen. Het maakt de wagen zowel stabieler als beter bestuurbaar.
 • CrossClimate. All-seasonbanden. Het directionele symmetrische loopvlakpatroon zorgt ervoor dat water snel afgevoerd wordt. Dit type band bezit twee soorten bladen: gladde bladen voor een betere grip op droge wegen en bladen met scherpe randen voor betere grip op besneeuwde wegen.

Autodoc.be: de grote online shop voor banden voor personenwagens

Als u op zoek bent naar voordelig geprijsde banden van Michelin voor personenwagens, dan kan u klant worden bij onze online shop. Wij verkopen onder andere dit soort banden tegen aantrekkelijke prijzen. Profiteer van onze regelmatige aanbiedingen om nóg meer geld te besparen!

loader Even geduld, a.u.b....