Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
160 Artikelen

Een moersleutel heeft een handvat en een staaf, voorzien van een dopsleutel. Het gereedschap wordt ingezet om moeren vast te zetten of los te maken.

Typen moersleutels

Naar uitvoering:

 • Bestaande uit een deel. De sleutels zijn degelijk en niet duur. Dit type moersleutels worden ingezet op moeren met een vaste maat.
 • Verwisselbaar. Dit zijn de duurdere uitvoeringen. Deze sleutels zijn universeel inzetbaar: ze worden ingezet bij moeren met uiteenlopende maten, omdat de doppen die over de moeren heen vallen onderling te verwisselen zijn.

Naar de uitvoering van de arm:

 • Hol. Gemaakt om moeren aan te draaien waarbij het aanhaalmoment hoog is.
 • Buigzaam. De arm is buigzaam en kan aangepast worden naar een andere hoek. Hiermee is het eenvoudiger om aan een moer te draaien die op een lastige plek is gemonteerd.
 • Uitschuifbaar. De modellen kunnen uit diverse delen bestaan die op elkaar gezet kunnen worden, maar hier kunnen geen hoge krachten op gezet worden. Het gereedschap is perfect om moeren die ver weg geplaatst zijn, los te draaien

Naar de uitvoering van het handvat:

 • Voorzien van een normaal handvat. Deze komen het meest voor. Het handvat is meestal gevormd in een lichte boog en zijn afgewerkt met rubber zodat de greep stroef is.
 • Voorzien van een T-vormig handvat. Dit model heeft de beste krachtoverdracht. Dit gereedschap is niet in te zetten bij moeren die op grotere afstand gemonteerd zijn.

Naar de uitvoering van de dopsleutel:

 • 6 punts en 12 punts. De 6-punts versie is alleen gefabriceerd voor zeskantige moeren, de 12-punts is gemaakt voor zowel 6- als 12-punts. Dit model geeft eveneens een krachtigere en vastere aanhaling.
 • Externe TORX. Toe te passen bij zeskantige dopsleutels.
 • SuperTech en Spline. Dit zijn algemeen in te zetten moersleutels, omdat ze met allerlei typen moeren te gebruiken zijn. De maat moet wel precies gelijk zijn, omdat de kans bestaat dat de kanten beschadigen.
 • SuperLock. Bij dit model gaat het niet om de hoeken, maar om de punten van de moer. Met dit gereedschap kan zelfs een verwrongen en aangetaste moer verwisselen.

Advies bij het inzetten van moersleutels

Wees er zeker van dat de maat van de dopsleutel en het aantal hoeken hetzelfde zijn als de moer. Indien er te veel ruimte tussen de sleutel en de moer zit, kan dit zorgen voor slijtage aan de hoeken.

De sleutel moet haaks op de moer staan, zodat deze niet vast slaat of dat er schade ontstaat.

Als u veel moeren te verwisselen hebt, is het beter te kiezen voor een sleutel met ratel. Op deze manier hoeft u minder kracht uit te oefen en spaart u uw handen.

Zet de moersleutel niet in om klemzittende moeren te verwisselen. Het gereedschap zou kunnen barsten. Beter is om dan een moersleutel op luchtdruk te gebruiken.

AutoDoc: makkelijk aanschaffen via de webshop

Schaf een moersleutel aan voor het goedkoopste bedrag via de webshop - in onze online winkel – een onontbeerlijk onderdeel voor een professioneel stel instrumenten voor de wagen. Dit gebruikt weinig ruimte en hebt u steeds makkelijk in de buurt. Het aanschaffen van een set werktuigen is voordelig. Neem contact op met de deskundigen om vlot uw aankoop te doen: op elk moment beschikbaar om direct antwoord te geven op uw verzoek, door middel van chatten via de website, e-mail of telefonisch.

loader Even geduld, a.u.b....