Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
68 Artikelen

Het repareren van een voertuig bevat vaak het demonteren van draadstiften, bouten, moeren en andere onderdelen die beschadigd zijn. U kunt niet altijd deze klus volbrengen door middel van een sleutel of een tang. In een dergelijk geval kunt u een schroef extractor gebruiken. Dit gereedschap wordt geleverd in staafvorm. Men zet dit in een gat, centraal in de kapotte bevestiging, en draait dit los samen met het deel dat vastzit.

Omdat er diverse formaten zijn bij een schroefdraad, bent u in staat om dit soort gereedschap in diverse formaten te kopen. U kunt het beste een set met schroef extractors nemen die voorzien is van draaimoeren, wringijzers en metaalboren.

Wat voor typen schroef extractoren zijn er?

Ingedeeld op design:

  • Geribbelde extractors die recht zijn. Deze hebben vlakken en zijn in de vorm van een kegel, en men slaat deze door middel van een hamer in de kapotte bevestiging. De gebruiksvriendelijkheid bij dit soort gereedschap is prima en ze zijn niet duur. Men kan ze gebruiken bij schroefdraden die linksom of rechtsom gaan.
  • Geribbelde extractors in de vorm van een spiraal. Dit zijn elementen voor schroefdraad. Men kan ze in bevestigingen schroeven, en kunnen er samen mee uitgetrokken worden. Als u dit wilt doen, moet u wel in het bezit van een wringijzer zijn.

De producenten maken gebruik van diverse harde materialen om het gereedschap te maken. Over het algemeen gebruikt men chroom-molybdeen staal of chroom-vanadium.

Adviezen voor de ingebruikname van schroef extractoren

Maak louter gebruik van dit gereedschap als u de voorschriften van de producent opvolgt. Voordat u van start gaat, moet u een middeltje gebruiken die binnendringt in de bevestiging die vastzit. Als er roest op zit, neem dan een middeltje tegen de roest. Hierdoor gaat het verwijderen veel sneller.

Voordat u een gaatje gaat boren, zet dan eerst een markering centraal door middel van een centerpons. Neem een boor in het juiste formaat en een huls ter geleiding zodat de boorkop in het midden blijft.

Als u gebruik maakt van gereedschap in spiraalvorm, moet u er goed op letten dan u het met het schroefdraad mee moet draaien. Het gereedschap zou anders kunnen beschadigen.

AutoDoc: slim online inkopen doen

In het assortiment van AutoDoc ziet u heel veel hoogwaardig gereedschap om uw auto te repareren. Onze prijzen zijn zeer scherp en we hebben vaak aanbiedingen en bonnen om korting te krijgen. Koop nu via de online webshop en profiteer van goedkope speciale acties.

loader Even geduld, a.u.b....