Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
14 Artikelen

Een heteluchtpistool wordt toegepast om geringe plekken van een groter gebied warm te maken gedurende verschillende herstelwerkzaamheden aan de auto. Het apparaat is meestal in gebruik om verf zachter te maken voordat deze weggehaald wordt. bedoeld om kleine gebieden van oppervlakken op te warmen tijdens tal van autoreparaties. Het toestel wordt voornamelijk gebruikt om oude verf te verzachten alvorens deze te verwijderen, om filterdrogers of andere materialen te drogen, om buizen uit te blazen, om kunststof onderdelen thermisch voor te bereiden, om eenheden verbonden met lijm te ontmantelen, enz.

Hoe werkt het

Het omhulsel wordt altijd van thermoplastische stof gemaakt. Aan de binnenkant bevindt zich de elektrische motor met een vin die snel ronddraait en een spiraalvormig component die voor de verwarming zorgt. De motor zorgt ervoor dat de lucht langs het hete spiraalvormige component gaat en de lucht zeer warm is als deze het heteluchtpistool uitkomt

Wat voor typen heteluchtpistolen zijn er

Naar karakteristieken:

  • Heteluchtpistolen voor huishoudelijk gebruik. Ze zijn eenvoudig in te zetten en verbruiken weinig energie (tot 1750 W). De temperatuur die uiterlijk bereikt kan worden is meestal rond 500°C. Deze uitvoeringen zijn normaal gesproken toegerust met een knop die in drie posities kan worden versteld, gebruiken niet veel energie en kosten niet veel. Buiten dat is het niet mogelijk ze langer dan 15 minuten aaneengesloten te gebruiken.
  • Beroepsmatige heteluchtpistolen. Het energieverbruik van dit artikel is in de regel maximaal 2000 W, de luchttemperatuur zie ze uitstoten is tot 650°C. Enkele uitvoeringen zijn uitgerust met een systeem om de temperatuur te stabiliseren.
  • Industriële heteluchtpistolen. Het vermogen van deze apparaten is nog hoger dan (meer dan 2000 W) die continu kunnen functioneren waarbij stopzetten niet nodig is. De luchttemperatuur kan tot 700°C worden. Deze artikelen hebben regelmatig toegevoegde functionaliteiten: instellingenopslag, beveiliging tegen oververhitten, inlaatfilter etcetera. Minpunten bij dit gereedschap is het kostbare prijskaartje, het weegt zwaar en is niet energiezuinig.

Naar uitvoering:

  • Recht. De apparaten zijn zonder handvat en zijn prima toe te passen bij klussen op nauwe plekken.
  • In de vorm van een pistool. De modellen hebben een handvat die haaks op het omhulsel is geplaatst. Ze zijn aangenaam in gebruik gedurende grote karweien.
  • Gecombineerd. Dit gereedschap is uitgerust met een verwijderbaar of draaiend handvat.

Advies bij het inzetten van heteluchtpistolen

Neem de handleiding van de producent door. Houd u aan de voorschriften van de veiligheid en maakt gebruik van veiligheidsmiddelen zoals een bril en handschoenen. Kies er zoveel mogelijk voor om niet binnen of in een van goede ventilatie voorziene kamer te werken. Werk niet met het heteluchtpistool bij brandbare vloeibare stoffen en zorg dat het apparaat niet onbeheerd blijft.

Zorg ervoor dat het artikel niet te heet wordt. Stel het apparaat in die past bij de klus die gedaan moet worden. Houdt het gereedschap op 45° ten opzichte van het oppervlak en houd de luchttoevoer vrij. Stofjes en vochtigheid mogen niet in het omhulsel komen, dit is van belang. Het kan nadelig zijn voor hoe lang het gereedschap meegaat.

Als het karwei gedaan is, zet u het apparaat op de laagste warmtestand en laat het gereedschap nog 2-3 minuten aan staan. Dit is preventief voor prematuur slijten van de verwarmingsspiraal. Het artikel dient volledig te zijn afgekoeld voordat u het opruimt.

AutoDoc: makkelijk aanschaffen via de webshop

Meld u aan bij de webshop van AutoDoc, zodat u eenvoudig heteluchtpistolen en andere artikelen kunt aanschaffen van gerenommeerde producenten. De makkelijke overzichten, om ieder gewenst product op te zoeken, naast inlichtingen over aanbiedingen die er op dit moment zijn, zijn op elk moment beschikbaar. Schaf vlot en eenvoudig aan - doe uw bestelling via de webshop of maak gebruik van onze app.

loader Even geduld, a.u.b....