Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
5680 Artikelen

Autovloermatten zorgen dat de auto behoed wordt tegen viezigheid en nattigheid, het schoonmaken wordt daardoor een stuk eenvoudiger. Daarnaast kunnen ze een blikvanger zijn aan de binnenkant van de auto.

Typen autovloermatten

Op de wijze van fabricage stoffen:

  • Rubber. Dit alom bekende materiaal weert prima tegen viezigheid en nattigheid. Deze kosten niet veel en gaan behoorlijk lang mee.
  • Polyurethaan. Dit bruikbare artikel heeft wat weg van zijn gelijken in rubber. De grote voordelen zijn hun grote buigzaamheid en ze zijn bestand tegen vrieskou, maar zijn iets minder voordelig.
  • Weefsel. Deze artikelen slijten niet snel en zijn geproduceerd van kunststof weefsel op rubber. Het pluspunt is het ruime scala aan kleurtjes, het minpunt is dat ze niet makkelijk schoon te maken zijn.
  • Papier. Deze zijn voor eenmalig gebruik en nemen veel nattigheid op. Ze weerhouden de vloer van vies worden als de auto maar voor een korte periode nodig is.

Er zijn autovloermatten die in elke wagen passen en de typen die speciaal voor een automerk gemaakt zijn. De generieke modellen passen in meerdere wagens, maar kunnen qua formaat kleiner zijn dan nodig is. De tweede soort matten worden speciaal gefabriceerd voor een merk en uitvoering, waardoor ze het oppervlak precies bedekken en er geen lege delen zijn. Er zijn artikelen die uitgevoerd zijn met kunststof nagels, haakjes, klemmetjes, ogen palletjes tegen het slippen en diverse componenten die zorgen voor een stevige montage aan de onderkant.

De artikelen kunnen ook anders zijn van elkaar door het opstaande randje. Meestal is dit tussen 1 en 4 cm. Neem deze maat in overweging bij het selecteren. De hogere randjes weren nattigheid en viezigheid beter, maar kunnen bij sommige modellen de chauffeur belemmeren het pedaal naar beneden te duwen.

Advies bij het gebruik van autovloermatten

  1. Artikelen die gemaakt zijn van polyurethaan of rubber zijn simpel schoon te maken met lauwwarm water en als het artikel heel vies is, kan een gespecialiseerd schoonmaakmiddel worden ingezet.
  2. Matten van textiel zijn praktisch schoon te maken met een borstel of met een gewone stofzuiger. Geadviseerd wordt om de matten niet uit te kloppen omdat dat schade kan geven. Als u vlekken heeft die er niet makkelijk uit gaan, zijn er chemische schoonmaakmiddelen die u hiervoor in kunt zetten.
  3. Hang de artikelen rechtop op en zonder kreukels, zodat deze kan uitlekken. Het uitknijpen wordt niet geadviseerd, omdat de artikelen hierdoor kunnen beschadigen.

AutoDoc: slim bestellen via de website

Als u eenvoudig autovloermatten wilt kopen, hoeft u zich alleen maar aan te melden via onze webshop. Ons register is zeer prettig in gebruik, u zult de artikelen die u nodig heeft eenvoudig kunnen vinden. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met onze servicedienst. Onze deskundigen kunnen u via de chat of telefoon bijstaan, geven informatie over aanbiedingen en kunnen assisteren bij het kiezen van een artikel. Koop bij ons in en profiteer van onze voortreffelijke service.

loader Even geduld, a.u.b....