Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
500 Artikelen

Wieldoppen gebruikt men vaak om de auto er beter te laten uitzien. Talrijke accessoires hebben tevens bescherming tegen zand, viezigheid, stof en andere onderdeeltjes die kunnen gaan schuren, wat nadelig kan zijn voor de duurzaamheid van de remmen. Daarnaast is er door dit soort accessoires minder kans dat de velgen gaan vervormen in het geval van een laterale botsing, dit gebeurt door het opvangen van de klappen.

Typen wieldoppen

Ingedeeld op gebruik:

  • Bij specifieke voertuig modellen. Dit soort velgen zijn redelijk gelijk aan de originele velgen, en voorzien van het logo van het merk. De betrouwbaarheid is hoog en ze zien er aantrekkelijk uit, maar ze zijn wel duur.
  • Universeel. Dit soort kan over diverse auto’s worden geplaatst, en kunnen gekozen worden op diameter. Ze kosten niet veel, minder dan de eerste soort en er worden er velen in de catalogus aangeboden.

Ingedeeld op de kenmerken van de constructie:

  • Open soort. Deze zijn voorzien van flinke luchtinlaten, waardoor een prima luchtcirculatie ontstaat. Ze kunnen de mankementen aan de wielen niet goed verbergen en geven weinig bescherming tegen stof en vuiligheid. Daarnaast kun je ze lastig schoonmaken.
  • Gesloten soort. Dit zijn accessoires voor het voertuig die voorzien zijn met of zonder ventilatie. Ze beschermen de remmen op een uitstekende manier, en verbergen beschadigingen en roest. Ze zorgen er echter voor dat de luchtstroom beperkt is, waardoor er sneller slijtage kan ontstaan aan de remmen.

Wieldoppen kunnen ook een andere vorm hebben. Het oppervlak van de wieldop kan gebogen of vlak zijn. Platte versies passen uitstekend, ze beschadigen niet snel omdat er nagenoeg niets uitsteekt. Wieldoppen die gebogen zijn, zijn niet zo praktisch, maar zien er wel mooier uit.

Men maakt bij de productie van dit soort accessoires gebruik van diverse materialen:

  • Plastic. Dit weegt weinig, is niet duur en niet onderhevig aan roestvorming. Accessoires vervaardigd van flexibel plastic kunnen na een klap weer naar de oorspronkelijk vorm terugkeren.
  • Metaal. Accessoires van metaal gaan erg lang mee, maar wegen veel. Ze zijn onderhevig aan roestvorming als het vochtig is.
  • Bepaalde soorten rubber. Dit soort materialen zijn flexibel, wegen niet veel en zijn soepel en kunnen ingezet worden onder vele temperaturen.

Men kan dit soort accessoires bevestigen door middel van veren en boutjes. Veren zorgen voor een eenvoudig montage, en men kan ze ook weer gemakkelijk verwijderen, met boutjes gaat de montage wat lastiger, maar blijven wel beter zitten.

Advies bij het gebruik van de wieldoppen

  1. Maak louter gebruik van accessoires die het correcte formaat hebben. De bevestigingspunten en de bouten moeten een gelijke grootte hebben, zoals bij standaard accessoires.
  2. Voor de montage van de wieldoppen, moet u kijken of ze niet gedeformeerd zijn en niet beschadigd zijn. Controleer of de veren nog stijf zijn als het om een model met vergrendeling gaat; hoe beter, hoe betrouwbaarder de doppen blijven zitten.
  3. Maak de accessoires schoon door middel van een sopje en een spons, doe dit zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Het is toegestaan om ze in de wasstraat te reinigen.

AutoDoc: online winkel die erg handig is

Van plan om accessoires aan te schaffen voor een mooie prijs? Bekijk eens de AutoDoc onlineshop. Alle producten die wij verkopen zijn betaalbaar, en we hebben diverse aanbiedingen, waardoor u minder geld kwijt bent. Bestel uw order online via de website of de mobiele app en koop voor een gunstige prijs wieldoppen.

loader Even geduld, a.u.b....