Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
43 Artikelen

Reparatie pakketten voor banden hebben als inhoud de noodzakelijke benodigdheden om onderweg vlug een band te kunnen herstellen, zonder dat u de band hoeft los te maken. Deze pakketjes kunnen worden ingezet om gaatjes snel te vullen, om zo naar de garage te kunnen komen. De pakketten zijn eenvoudig te gebruiken en hebben niet veel plek nodig in de kofferbak of in de cabine van de auto.

Soorten reparatie pakketten voor banden

In de lijsten van producenten vindt u pakketten voor reparaties aan diverse wielen:

  • Inclusief binnenband. De pakketten hebben normaal gesproken cirkelvormige of eivormige plakkers in diverse afmetingen en voorzien van een lijmlaag die vanzelf droogt. Dit pakket zorgt ervoor dat u het gaatje in mum van tijd kunt repareren.
  • Exclusief binnenband. In dit pakket zit normaal gesproken een stopper voor de band, een wringstaaf, een ruimer en zelfdrogende kleefstof. Extra’s kunnen een snijmes, een rasp om de ondergrond op te ruwen voor reparatie, ontvetter of een opbergtas zijn.

Reparatie pakketten voor banden exclusief binnenband zijn onder te verdelen in 3 soorten:

  • Bevatten stoppers van nylonweefsel, afgewerkt met butylrubber. Dit soort reparatie pakketten voor banden zijn goedkoop, alleen zorgen ze maar voor een tijdelijke oplossing.
  • Bevat rubber weefsel in een zelfplakkende coating. Deze artikelen voor uw wagen geven een solide sluiting. Enkele van deze artikelen kunnen sterker gemaakt met stevig weefsel. In de categorie reparatie snufjes treft u aparte uitvoeringen gevormd als een anker, waarmee de buitenkant gedicht kan worden.
  • Bevat nylonweefsels die een coating van plakkend rubber hebben. Deze artikelen gaan lang mee en zijn daardoor ook hoger in prijs, maar werken beter dan de rubberen uitvoering.

Hoe het werkt

Pakketten met zelfklevende plaatjes zorgen dat lucht niet meer uit het gaatje in de band kan ontsnappen, omdat ze er heel vlak overheen vallen. Artikelen met pluggen voor in de band, hebben het resultaat van een gekurkte fles. De plug wordt ingesmeerd met kleefmiddel en door middel van een apart instrument in het gat gemaakt, dat eerder wijder is gemaakt door gebruik te maken van een ruimer. De plug blijft in het gaatje achter, om deze geheel dicht te maken.

Advies bij het gebruik van reparatie pakketten voor banden

  1. Voordat u gaat herstellen, dient u de plek schoon te maken en vetvrij te maken met een speciaal reinigingsmiddel. Als het object nog in de band zit, moet u deze weghalen. Met een tangetje gaat dit makkelijk.
  2. Zorg dat de spanning op de band niet meer is dan 0,5 atm, voordat u begint met het herstellen.
  3. Over het algemeen zijn de pakketten met pluggen om af te sluiten te gebruiken bij openingen tot 5 mm. Gaten die groter zijn kunt u afdichten met zelfklevende vellen. Het vel moet het hele gat afdekken, met een overlap van minimaal 15 voorbij alle hoeken van het gat.
  4. U dient deze pakketten alleen in te zetten voor (nood-)reparaties aan de profielzijden. Het herstel van een zijkant dient bij een gespecialiseerd bandenbedrijf te gebeuren.

AutoDoc: slim bestellen via de webshop

Meld u aan bij AutoDoc om voordelig en snel reparatie pakketten voor banden aan te schaffen. De webshop die wij bieden navigeert heel prettig en daarnaast hebben wij ook een app, het bestellen via de webshop kan op deze manier erg eenvoudig en vlot gedaan worden. Onze prijsstelling is niet hoog en we hebben geregeld aanbiedingen. Bestel nu direct via de webshop en profiteer van de pluspunten van het gemakkelijk aanschaffen.

loader Even geduld, a.u.b....