Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
16 Artikelen

Binnenlager trekkers zijn specifiek gereedschap, waarmee koppelingen van de krukas, lagers, keerringen en diverse componenten die diep geplaatst zijn of in lastige plekken zitten.

Wat voor typen Binnenlager trekkers zijn er

Naar de vorm van de grijpers:

  • Voorzien van een spantang uitvoering. Deze wordt ingezet om componenten los te maken door het vastpakken van de buitenste ring, als er minder ruimte om te manoeuvreren is.
  • Voorzien van grijpers. De binnenlager trekker voorziet in een stevige greep. Om deze te gebruiken is wel wat werkruimte nodig.
  • Blinde lager trekkers. Worden ingezet om componenten los te maken die passend zijn gemaakt door persing voor de binnen en buiten randen. 2 tegenover elkaar liggende armen met ronde uitstulpingen plaatst men in de binnenste en buitenste lagerrand. Als men ze 90° draait, pakken ze de loopring van de lager beet.

Naar de werking:

  • Door middel van een schroef. De uitvoering van dit gereedschap bestaat uit kruislingse grijpers met een pen. Als de schroef omwentelt, trekt de lagertrekker de lager mee
  • Door middel van een hamer die schuift. Deze uitvoering heeft een pen waarlangs een stoot gedeelte loopt, met een punt voor verbinding. De component wordt losgemaakt door de hamer tikken. Dit gereedschap is prima te gebruiken om componenten in de wagen die moeilijk bereikbaar zijn of erg vast zitten los te maken.

Advies bij het inzetten van lagertrekkers.

De chronologie van het toepassen van de lagertrekker, is mogelijk bij elke uitvoering weer anders. Bij het inzetten van blinde lager lagertrekkers is het van belang om als eerste de afsluiting weg te halen en de lager splitter te boren. Uitgebreidere gegeven treft u aan in de handleiding van de lagertrekker.

Gedurende de klus, moet u er zeker van zijn dat de pen tussen de grijpers of de hamer-as recht boven het los te maken component zit. Als de lagertrekker niet goed gepositioneerd is kunnen er beschadigingen ontstaan aan de component of aan de plek waarin het component vastgezet is.

Voordat u aan de schroef draait of de hamer inzet, moet u er zeker van zijn dat de grijpers goed vastzitten, zodat instrument niet losschiet.

Gedurende de klus moet u er zorg voor dragen dat de kracht die op de lagertrekker komt te staan goed gedistribueerd wordt, zodat de component en de bevestiging geen schade oplopen.

AutoDoc: makkelijk aanschaffen via de webshop

Wij maken het u makkelijk, waardoor u goedkoop kunt bestellen via de webshop van AutoDoc met gemak. Daarvoor hebben we een optimale zoekmachine ontwikkeld en alle artikelen gecategoriseerd. Het opzoeken van de benodigde componenten kost weinig tijd. Als het van belang is, kunt u op ieder moment de deskundigen inschakelen om de specifieke kenmerken van het door u geselecteerde onderdeel op te vragen. Wij hebben geregeld kortingen, op deze manier schaft u lagertrekkers en diverse gereedschappen van gerenommeerde producenten voordelig aan. Het is mogelijk uw aanschaf op elk moment van de dag te doen, ook na 10 uur ’s avonds. De deskundigen pakken uw bestelling de volgende morgen aan en zullen u een bericht sturen om de bestelling te verifiëren. Het is ook mogelijk de app op uw telefoon te zetten, op deze manier schaft u artikelen aan vanaf elke plek.

loader Even geduld, a.u.b....