Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
29 Artikelen

Wiellager trekkers worden ingezet om deze componenten vlot en eenvoudig los te maken, of soms om ze te monteren. Ze zorgen ervoor dat dit karwei zo precies en netjes mogelijk wordt gedaan. Het zorgt ervoor dat het open gat in het midden van de naaf geen schade oploopt en de kraag van de lager stuk gaat.

Wat voor typen wiellager trekkers zijn er

Naar aandrijfmechanisme:

  • Hydraulisch. De aandrijving geschiedt door dat een cilinder probeert vloeistof samen te persen en staat bekend als zeer effectief en krachtig. Het is goed bruikbaar bij componenten die groot zijn en zijn daarom geregeld ingezet voor herstelwerkzaamheden aan zakelijke auto’s.
  • Werktuiglijke uitvoeringen zijn in een sobere uitvoering. Het kost veel kracht om ze te bedienen en zijn niet handzaam als het een karwei is wat lang duurt of wat aan grote componenten wordt gedaan.

Naar uitvoering:

  • Interne trekkers. Deze worden aanbevolen als er weinig ruimte om te werken is. Wordt gezien als een veelzijdig in te zetten artikel. Het binnenste deel van de lagerring wordt gepakt.
  • Externe trekkers. Worden regelmatig ingezet om een lager los te maken die op een as vastzit. Zijn prima in te zetten om componenten los te maken die uitstulpingen hebben aan de buitenste rand.
  • Lagersplitter. Pakt de buitenste rand. Geeft een goede grip. Zeer geschikt voor componenten met smalle randen.
  • Algemeen. Kunnen worden gebruikt voor het demonteren of monteren zonder dat de naaf weggehaald hoeft te worden.

Naar werkwijze:

  • Schroevend. Is zeker geliefd omdat deze inzetbaar zijn bij onderdelen die groot of klein zijn.
  • Voorzien van een schuifhamer. Wordt ingezet om componenten van een blind gat te verwisselen

Hoe werkt het

Ongeacht hun uiterlijk, hebben alle gereedschappen die een as hebben een gelijksoortige werking. Het belangrijkste onderdeel dat werkt is een schroefas die een meervoudige omzetting doet en kracht overbrengt op de steun. Een steun kan een staaf zijn met een lager daarop, of een bandenlichter die al eerder aangebracht werd. Als de stang kracht geeft op de steun, halen de grijpers het component uit montage gebied. Bij een aantal uitvoeringen pakken niet de grijpers, maar de staaf het component. Bij werktuiglijke trekkers draait met de staaf handmatig of met een sleutel aan. Bij een hydraulische uitvoering wordt de beweging gemaakt door de samengedrukte vloeistof.

Trekkers voorzien van een schuifhamer hebben een andere werking. Het component wordt losgehaald door een aantal keer op het rubber te tikken met de hamer die op een staaf is gemonteerd.

Advies bij het inzetten van wiellager trekkers

Voordat u het karwei start, moet u de handleiding goed lezen zodat het artikel goed in elkaar wordt gezet. Men dient ook het gereedschap na te kijken. Gebruik geen gereedschap met schade. Bij de hydraulische uitvoeringen, moet u het vloeistofniveau nakijken.

Als u met het karwei bezig bent, zorg er voor dat de staaf van de trekker steeds haaks staat op de steun. Het is niet toegestaan het gereedschap aan te passen.

Houd u aan de voorschriften die gelden voor de veiligheid. Indien u een lager gaat verwisselen en niet de naaf loshaalt, wees er dan zeker van dat uw auto niet kan bewegen. Het wordt aangeraden om de auto op een hefbrug te zetten.

AutoDoc: makkelijk aanschaffen via de webshop

Via de webshop is het mogelijk een wiellager trekker en diverse artikelen waarmee u uw auto kunt onderhouden voordelig in te kopen. In het overzicht treft u artikelen aan van gerenommeerde producenten. Het aangeschafte gereedschap zal een tijd meegaan. Een groot aantal componenten kunt u tegen een gunstig tarief aanschaffen. Bij het aanmaken van een order, is het mogelijk onze deskundigen te contacteren: ze assisteren bij het zoeken naar de juiste producten en geven informatie over aanbiedingen die nu lopen.

loader Even geduld, a.u.b....