Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
33 Artikelen

Een net voor de bagage maakt het vervoeren van bagage een stuk makkelijker. Met behulp van dit artikel bent u in staat om op een betrouwbare manier bagage vast te zetten, zodat u minder kans op beschadigingen hebt. Daarnaast is het mogelijk om hiermee de ruimte beter in te delen.

Typen netten voor de bagage

Ingedeeld op de plek van montage

 • Verticaal. Men kan ze vastmaken aan de achterkant of de zijkant van de kofferbak, maar ook aan de achterkant van de achterbank. Vloeistoffen kunnen op die manier eenvoudig worden meegenomen. Daarnaast kunt u deze netten gebruiken als afscheiding om de ruimte op te delen. Enkele netten hebben een paar gedeelten in verschillende formaten.
 • Horizontaal. Deze kunnen gebruikt worden zodat de bagage tegen de onderkant gestouwd kan worden, ze blijven dan goed vastzitten. Over het algemeen zijn deze flexibel, op die manier kunnen er grote spullen in.
 • Universeel. Deze modellen zijn klein, eenvoudig te plaatsen en men kan ze zowel horizontaal als verticaal plaatsen.

De gebruikte materialen kunnen zijn van:

 • Nylon;
 • Nylon 6;
 • Polypropyleen of iets anders.

Er bestaan netten voor de bagage die voorzien zijn van een rand, gemaakt van textieltape, of ze hebben elastische koorden om vast te maken. De dikte van het koord is waar ze in verschillen. Over het algemeen is dit 3,5 of 8 mm dik. Hoe dikker het koord, hoe meer ze belast mogen worden en des te meer u mee kunt nemen. De meest verkochte vormen zijn vierkant, zeshoekig en in een ruitvorm.

De beschikbare bevestigingen zijn:

 • Aan de standaard bevestigingen in de auto, zoals gaten of houders – vastgemaakt met lussen of karabijnhaken.
 • Door middel van zelftappende schroeven of universele bevestigingen (u moet hiervoor in het koetswerk boren).
 • Vastgemaakt met klittenband aan de bekleding van de kofferbak.

In de catalogus ziet u artikelen die diverse maten hebben. Over het algemeen zijn de maten 70 x 70 of 70 x 90 cm. Indien u verticaal wilt bevestigen zijn er korte (om vast te maken aan de zijwand) en lange (om aan de achterwand vast te maken of aan het achterportier).

Adviezen voor het gebruik van netten voor de bagage

 1. Maak gebruik van de artikelen alleen op een manier waarvoor ze bedoeld zijn. Stop er geen dieren in.
 2. Maak de artikelen vast volgens de voorschriften van de producent. De locatie voor het vastmaken moet men goed selecteren waardoor de spanning van het artikelen overal hetzelfde is, hierdoor zal er geen vervorming optreden.
 3. De lading moet goed verdeeld worden. Als u een net op de bodem vast maakt bijvoorbeeld, leg dan de grote spullen in het midden en de kleine spullen daar omheen.
 4. Maak het artikel met regelmaat schoon, volg de voorschriften van de producent op. Er zijn artikelen die men handmatig moet reinigen, niet machinaal.

AutoDoc: slim winkelen in online webshop

Zoekt u een net voor de bagage voor een schappelijke prijs? Bestel het bij AutoDoc. Alle artikelen in onze online webshop zijn niet duur, daarnaast kunt u vaak gebruik maken van de aanbiedingen. Koop vandaag nog bij ons en plaats uw bestelling in de online webshop.

loader Even geduld, a.u.b....