Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
275 Artikelen

Heeft u het wel eens meegemaakt dat uw mobieltje precies op het verkeerde moment uitging omdat de accu leeg was? Dit kunt u voorkomen met een oplader voor mobiele telefoons. Deze apparaten zijn klein en stellen u in staat om een telefoon, tablet of een ander apparaat in de cabine op te laden.

De werking

Dit soort apparaten worden op de sigarettenaansteker aangesloten, deze staat in verbinding met de accu van de auto. Op deze manier kunt onder het rijden, of als u stilstaat, allerlei apparaten opladen. In de apparaten zit een microcircuit en vormt de 12V spanning van de auto om naar de juiste om de apparaten op te laden.

Typen opladers voor mobiele telefoons

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat ze verschillend zijn:

  • Design. In de catalogus ziet men USB-adapters en andere artikelen welke voorzien zijn van een ingebouwde kabel. Adapters worden geleverd zonder of met kabel. Er zijn varianten die 2 of 3 poorten hebben, waardoor u in staat bent meerdere apparaten synchroon op te laden.
  • Stroomsterkte. Het is mogelijk dat het 1, 2 of 3,6 A is.
  • Soort verbinding. Over het algemeen hebben de artikelen een micro-USB poort, zodat ze op vele apparaten kunnen worden aangesloten. In de catalogus ziet u tevens versies met USB en mini USB-verbindingen, versies met een paar verschillende verbindingen, en speciale benodigdheden voor specifieke smartphone merken en modellen.
  • Behuizing van metaal. Over het algemeen zijn opladers voor mobiele telefoons vervaardigd van materialen van polymeer die lang mee zullen gaan. Legeringen van aluminium en roestvrij staal worden ook wel gebruikt voor specifiek onderdelen van de behuizing. Tevens worden sommige producten afgewerkt met een titanium laagje.
  • De uitrusting van de set. Er zijn artikelen waar een kabel, een houder en nog andere spullen worden meegeleverd.
  • Extra functies. Talrijke producenten hebben apparaten waarbij een voltagemeter, een ampèremeter of een thermometer zit ingebouwd. Daarnaast zijn er artikelen te koop waarbij een alarm afgaat als de spanning in de auto te laag wordt.

Adviezen voor het gebruik van opladers voor mobiele telefoons

  1. Gebruik het artikel alleen waar het voor bedoeld is, en lees de voorschriften van de producent. De spanning in de lader mag niet hoger zijn dan aangegeven als er iets wordt opgeladen. Als deze wel te hoog is, kan de oplader, maar ook hetgeen wat wordt opgeladen beschadigd raken.
  2. Let erop dat het opladen langer duurt als er meerdere apparaten aangesloten. De stroom wordt dan over de apparaten verdeeld.
  3. Berg de apparaten op als ze niet gebruikt worden, omdat ze anders aan de binnenkant vochtig kunnen worden. Ze mogen ook niet te warm worden.

AutoDoc: slim online winkelen in de webshop

Meld u aan in de webshop zodat u eenvoudig een oplader voor mobiele telefoons kunt aanschaffen. Bij een online aankoop bent u van alle gemakken voorzien: de layout is zeer gebruiksvriendelijk, we hebben een mobiele app en de omschrijvingen van de artikelen zijn zeer compleet. Verder betaalt u niet te veel. Ook hebben we regelmatig aanbiedingen.

loader Even geduld, a.u.b....