Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
377 Artikelen

Dakrails kan men monteren om bouwspullen, snowboards en andere lange voorwerpen op de auto te binden. Dit soort accessoires zorgen ervoor dat u minder spullen in de kofferbak hebt, tevens bestaat er de mogelijkheid om een dakkoffer op de dakrails te monteren. Op die manier bent u in staat om alles mee te nemen zonder dat u een aanhanger nodig heeft.

Typen dakrails

In de catalogus van producenten treft u artikelen die verschillen in de positie waarop ze gemonteerd worden:

 • In de lengterichting. Over het algemeen is dit de meest gebruikte variant. Mocht uw auto hiervoor niet de juiste bevestigingen hebben, dan is het mogelijk dat het voertuig speciale gaten heeft waaraan kan worden vastgemaakt.
 • In de breedterichting. Dit betreft over het algemeen aanvullende spullen. Men kan deze direct aan de auto vastmaken, of anders aan de dakrails vast die in de lengterichting vastzit.

De dakrails kan worden ingedeeld op het gebruikte materiaal:

 • Metaal. Dit soort gaat erg lang mee. Producten van staal vervormen niet snel, en versies van aluminium wegen bijna niets.
 • Plastic en staal. Dit soort is licht en kost niet veel, maar kunnen niet zo goed tegen klappen.

U bent in staat online de volgende modellen te bestellen:

 • Voor een specifiek model of merk. Deze kunt u zelf installeren en de bevestigingen zijn allemaal standaard.
 • Universeel. Deze modellen kunnen op vele auto’s worden geplaatst. Het is wat lastiger om ze te monteren, over het algemeen moeten er gaten worden geboord.

Adviezen bij de ingebruikname van de dakrails

 1. Mochten er door de producent geen bevestigingen worden meegeleverd bij het artikel, ga dan naar een deskundige voor advies over de montage. Als ze wel worden meegeleverd moet u de kunststof pluggen verwijderen voor de installatie.
 2. Mocht u zelf gaan monteren, maak dan de plek van montage goed schoon en zorg dat deze ontvet is. Breng markeringen op de plekken aan waar u gaat boren. Rondom moet u afdekken met schilderstape ter bescherming van de lak.
 3. Men adviseert om het plafond in de auto te verwijderen. Maak gebruik van siliconenkit om lekkage te voorkomen.
 4. Zorg ervoor dat u de door de producent aangegeven maximale belasting niet overschrijft in het geval van een dakrails. Indien dit toch gebeurt kan de auto vervormen.
 5. U moet de spullen goed verdelen. Kijk of de lading goed vast zit en ook de dakrails.

AutoDoc: online handig winkelen

Via onze webshop bent u in staat dakrails, dakkoffers, organizers voor de kofferbak en nog vele andere accessoires voor de auto aan te schaffen voor een redelijke prijs. Mocht u nog wat willen vragen over de artikelen, de leveringsvoorwaarden of welke aanbiedingen er actief zijn, neem dan contact op met de AutoDoc klantenservice. Als u gebruik maakt van onze handig app, kunt u overal waar u maar bent onze spullen bestellen.

loader Even geduld, a.u.b....