Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Selecteer categorie
Fabrikanten
91 Artikelen

Een enkele keer gaat u op reis en heeft u meer bagage dan u in de kofferbak kan stoppen. U zou een gedeelte in de passagiersruimte kunnen zetten, maar erg comfortabel is dit allerminst voor de medepassagiers. Een dakkoffer is dan de oplossing. Grote voorwerpen kunt u hierin makkelijk meenemen.

Typen dakkoffers

Dit soort artikelen worden geleverd met vele verschillende eigenschappen, waaronder:

 • Maximale belasting. Dit kan zijn 40, 70, 80 of zelfs 100 kilo zijn.
 • Volume. Er bestaan dakkoffers voor compacte auto’s met een inhoud tot 300 liter, of voor grote personenauto’s tot 500 liter. Voor bestelauto’s en terreinauto’s zijn deze te leveren met een capaciteit van maar liefst 660 liter.
 • Formaten. Over het algemeen zijn ze 150 tot 200 cm lang. De breedte is meestal 70, 78 of 85 cm. Als u een reservewiel of tent wilt vervoeren, is een kort en breed model geschikt. Dakkoffers die smal en lang zijn, zijn beter voor het vervoer van vis uitrusting en sportspullen.
 • Materiaal waar de dakkoffer van gemaakt is. Er zijn modellen van zacht textiel, het grote voordeel is dat ze betaalbaar zijn. Plastic modellen gaan erg lang mee en geven prima bescherming. Daarnaast zijn ze gestroomlijnd waardoor de aerodynamica goed blijft.
 • Openingsmethoden. Er zijn koffers die aan 2 kanten geopend kunnen worden, maar de meeste hebben 1 opening.

Adviezen voor het gebruiken van dakkoffers

 1. Houd u aan de voorschriften van de producent. Belast de koffer niet te veel en rij niet te hard.
 2. Verdeel de lading zodat het zwaarste gedeelte in het midden van de koffer ligt.
 3. Als er kleine spullen los in de koffer liggen, zet deze dan vast door middel van een riem.
 4. Als u sportartikelen moet vervoeren, maak dan gebruik van een speciale dakkoffer.
 5. Vervoer in de dakkoffer geen ontbrandbare stoffen en stoffen die kunnen exploderen.
 6. Let erop dat de bevestigingen in orde zijn als u op reis gaat en als u aankomt. Als de dakkoffer van de auto valt onder het rijden, kunnen er zeker ongelukken gebeuren.
 7. Demonteer de dakkoffer voordat u de auto door de wasstraat rijdt. U heeft alleen maar water nodig en een beetje zeep, hier mag geen alcohol en chloor in zitten. Men adviseert de dakkoffer te poetsen met een schone zachte doek.

AutoDoc: handige online webshop

In de catalogus treft u alle benodigdheden aan om spullen comfortabel en veilig te vervoeren. Hier ziet u dakkoffers, organizers voor in de kofferbak, skizakken, dakrails en andere artikelen. Kijk naar de aanbiedingen in de webshop; hiermee kunt u een hoop geld besparen. Mocht u meer informatie wensen over een specifiek artikel, neem dan gerust contact op met onze klantenservice, onze medewerkers staan voor u klaar. Ze kunnen u online verder helpen. U heeft alleen maar goede aankopen via AutoDoc!

loader Even geduld, a.u.b....