Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
85 Artikelen

In de vorstperiode is het handig om ijsschrapers aan te schaffen voor de ramen en de buitenkant. Zonder problemen maakt u de auto ijsvrij en uw auto blijft onbeschadigd.

Typen ijsschrapers

De artikelen zijn er in verschillende uitvoeringen:

 • Artikelen met een vastgestelde maat. Voor plekken die lastig te bereiken zijn, zijn deze niet ideaal. Het grote voordeel is de deugdelijkheid.
 • Artikelen met een in de lengte in te stellen handvat. Bieden voordelen bij het schoonmaken van de bovenkant, indien u niet zo lang bent en voor mensen die een hoge auto hebben.

Als u een artikel via de website kiest, bedenk dan ook dat de producenten ook regelmatig accessoires hebben. Onder andere zijn dit:

 • Getande bladen. Brokken ijs kan men hiermee afbreken of verkleinen.
 • Borstels om sneeuw- en ijsvrij te maken. De borstels worden vervaardigd met haren van diverse hardheden. Meestal is het eenvoudiger om veel sneeuw met een harde borstel weg te vegen, daarentegen is een zachtere borstel geschikt om de buitenkant goed schoon te maken.
 • Waterafstotende handschoen. Zorgt voor bescherming tegen kou en vocht als u aan het werk bent.
 • Verwarmingsonderdeel. Het zorgt ervoor dat u niet veel kracht hoeft te zetten en zo de ruit beschermt tegen krassen. De thermische artikelen zijn door middel van een kabeltje op de aansluiting van de sigarettenaansteker aan te sluiten.
 • Geïntegreerd lampje. Handig als u in de nacht uw auto schoon moet maken.

Producenten verwerken diverse grondstoffen voor hun artikelen:

 • Plastic. Artikelen van kunststof gaan lang mee en zijn voordelig in aanschaf.
 • ABS-kunststof. Kan goed tegen koude weersomstandigheden.
 • Polycarbonaat. Artikelen die hiervan gemaakt zijn, zijn zeer duurzaam.

De artikelen die in de overzichten staan, gebruiken ook een ander materiaal waar het krap gedeelte uit bestaat. Vaak wordt hier siliconen, rubber of plastic voor gebruikt.

Advies bij het gebruiken van ijsschrapers

 1. Maak de avond van tevoren de ramen al schoon, in de ochtend is dit namelijk een stuk lastiger.
 2. Schakel de auto in voordat u begint, zet de verwarming aan en zet de ruitenwissers voorzichtig rechtop.
 3. Start met het schoonmaken van de ramen aan de zijkant. Het voorraam wordt vanzelf warm door de verwarming die aan is gezet. Dit maakt het eenvoudiger om de ijslaag weg te halen.
 4. Ga systematisch te werk en gebruik de krabber een kant op.
 5. Verwijder geregeld vuil en sneeuw.
 6. Als u met een artikel met geïntegreerde verwarming werkt, verander dan binnen twee minuten van positie. Berg het artikel pas op als het niet meer warm is.

AutoDoc: slim bestellen via de website

Via de website kunt u ijs- en sneeuwschrapers, schoonmaakdoeken voor wagens, sponsen en nog veel meer handige artikelen voor de auto aanschaffen. Mocht u wat hulp of meer uitleg nodig hebben, neemt dan contact op met de deskundigen van de servicedienst. Buiten de productkennis die zij hebben, geven zij ook informatie over aanbiedingen die relevant zijn. Schaf artikelen aan die lang meegaan en nuttig zijn via onze webwinkel, omdat het eenvoudig en voordelig is.

loader Even geduld, a.u.b....