Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg
weergave
Fabrikanten
319 Artikelen

Geleiders voor de wind zijn zeer functioneel als de ruiten geopend zijn onderweg, zodat u geen last heeft van wind die naar binnen waait de cabine in. Men plaatst ze boven de kaders van de portieren en geleiden op die manier de luchtstroom. Daarnaast zal er minder vocht in de auto komen als de ruiten openstaan als het regent.

Typen geleiders voor de wind

Over het algemeen worden deze artikelen verkocht als een set van 2 of 4 stuks. Producenten maken ze in diverse soorten materiaal:

  • Metaal. Deze zijn zeer sterk en duurzaam. Over het algemeen zijn ze voorzien van een laagje chroom, en zien ze er mooi uit.
  • Plastic, met name plexiglas. Deze artikelen gaan lang mee, zijn buigzaam en kunnen prima tegen UV licht en kou. Enkele artikelen zijn voorzien van sierlijsten van chroom.

Als u een artikel koopt in de webshop, moet u aandacht besteden aan de bevestigingen. De volgende soorten zijn bekend:

  • Invoegsoort. Dit soort artikelen plaatst men tussen het rubber en de ruit, en worden vastgezet met bevestigingen van metaal. Het grootste pluspunt van dit soort artikelen is de eenvoudige montage. Enkele artikelen kunnen ertoe leiden dat het mechanisme van het raam sneller slijt.
  • Hechting. Dit soort artikelen maakt men vast door middel van lijm. Het mechanisme van het raam kan dan nog steeds gewoon werken. Ze zijn over het algemeen duurzaam als de bevestiging van hoogwaardig materiaal is gemaakt.

Adviezen voor het gebruik van de geleiders voor de wind

  1. Installeer het artikel na aanschaf op de auto. Let erop dat de zijspiegels nog steeds goed bekeken kunnen worden, en u alles nog kunt zien.
  2. Als u voor de lijm variant kiest, moet u de montageplek ontdoen van viezigheid en vet. Dit kunt u het beste doen met een doekje met wat alcohol.
  3. Lees de voorschriften van de producent. Let er vooral op dat de voorschriften met betrekking tot de temperatuur goed worden opgevolgd.
  4. Kijk of de geleiders voor de wind goed vast zitten. Als ze los zitten, kunnen ze eraf vallen als u aan het rijden bent. Dit kan een ongeluk veroorzaken.
  5. Neem het artikel met regelmaat af met een natte lap. Ze kunnen ook worden gewassen in de wasstraat, maar alleen als ze uitstekend bevestigd zijn en voldoen aan de voorschriften van de producent.
  6. Als u klaar bent met de montage, moet u de auto een paar uur niet gebruiken. Daarnaast mag de auto niet gewassen worden, het advies is 72 uur.

AutoDoc: slim winkelen in de online webshop

Op zoek naar een snelle aankoop voor geleiders voor de wind? Via online handige layout in de webshop kunt u snel de gewenste artikelen vinden. Talrijke modellen zijn goedkoop. Door de aanbiedingen in de online webshop bent u veel minder geld kwijt. Neem snel een kijkje en koop de gewenste artikelen!

loader Even geduld, a.u.b....