Plus
Premiumaccount uitproberen
0   Artikelen
#
0,00 €
Uw winkelkarretje is leeg

Stuurhoezen

weergave
Fabrikanten
189 Artikelen

Stuurhoezen: Wat u dient te weten

Door hoezen voor het stuur in wagens kunt u het interieur verfrissen, klasse geven alsook het sturen prettiger maken. Het artikel verdoezelt krasjes en oneffenheden in het stuur. Maar zorgt ook voor bescherming van het stuur en voorkomt verdere beschadigingen.

Typen hoezen voor het stuur voor wagens

Er zijn diverse manieren om de artikelen te bevestigen. Enkelen kunnen eenvoudig over het stuur worden geschoven en andere worden met een rijgsnoer vastgezet. De eerstgenoemde zijn makkelijk te plaatsen, maar kunnen ook weer vlot worden verwijderd. De stuurhoezen die als tweede worden genoemd, worden geleverd met een veter en een naald. De veter en de naald gaan in voorgevormde gaatjes, vervolgens wordt de stuurhoes regelmatig verdeeld. Het kost wat tijd, maar zo is de hoes wel stevig gemonteerd.

Overzichten van producenten hebben artikelen in diverse uitvoeringen:

 • egaal;
 • Met opgevulde delen in de gebieden waar het stuur vastgehouden wordt.

Wanneer u via de website bestelt let dan goed op de maat van het artikel. Meerdere producenten houden de volgende maten aan, gelet op de omtrek:

 • S (35–37 cm);
 • M (37–38 cm);
 • L (39–40 cm);
 • XL (meer dan 40 cm).

Bij het fabriceren gebruikt men onder andere deze elementen:

 • Echt leder. Leer slijt niet snel en draagt bij aan de uitstraling van de status van de bezitter van de auto.
 • PU-leer. Een mengeling waarin echt leder en polyurethaan gecombineerd zijn. Het aankoopbedrag is betrekkelijk laag en het ziet er heel goed uit.
 • Pluche. Vooral goed toe te passen in gebieden waar het wat kouder is, de stof houdt namelijk de warmte van de handen goed vast.
 • Polyvinylchloride. Biedt een goede weerstand tegen veel warmte en veel vocht. Artikelen die van deze grondstof zijn vervaardigd, vergen weinig onderhoud en kosten niet veel.
 • Microvezel. Vooral toegepast door personen met een allergie. Ook na lange tijd ziet het er nog mooi uit.

Advies bij het gebruik van hoezen voor het stuur in wagens

 1. Het artikel moet gemonteerd en in orde gehouden worden zoals de producent voorschrijft.
 2. Het wordt aanbevolen om de hoes voor het stuur bij een gemiddelde temperatuur te monteren. Indien het kouder is, kunt u de verwarming in de auto inschakelen. U kunt het artikel ook verwarmen met een föhn: het artikel is dan meer rekbaar.
 3. Het wordt geadviseerd om het artikel vanaf de bovenkant van het stuur te monteren.
 4. De hoes van het stuur mag het bedienen van de knoppen op het stuur niet bemoeilijken.
 5. Als u het artikel gemonteerd heeft, kijk dan of de verdikte omvang en het andere profiel er niet voor zorgen dat het onprettig wordt om met de auto te manoeuvreren.

AutoDoc: slim bestellen via de webshop

Hoezen voor het stuur en verdere kwalitatieve artikelen van bekende fabrikanten kunt u via de webshop van AutoDoc aanschaffen. Geregeld zijn er aanbiedingen, zodat de artikelen voordeliger zijn. Doe vandaag een bestelling met korting!

loader Even geduld, a.u.b....